magalls!!!

Eps, ja són aquí!!!! Això sí que és puntualitat!!! Des de que en Pere Alzina, arenyenc i biòleg, em va explicar que normalment arriben entre l'1 i el 4 d'abril, per aquestes dates sempre estic pendent de l'arribada dels primers magalls, coneguts també com a falciots o científicament com a Apus Apus.

S'han deixat veure (una bona colla) entre les 7 i 8 de la tarda, amb una tímida piuladissa, tot aprofitant que no plovia (?). Deuen arribar esgotats, doncs els hiverns els passen al sud de l'Àfrica. D'aquí a quinze dies ja els tindrem tots aquí, i la "cridòria" serà formidable.

El seu so sempre m'evoca a la meva infantesa... el record d'un Rafa petit que veia, de cop, com s'allargaven les hores de sol, com arribava el bon temps, i el so pels carrers de Canet d'un sensefi d'aguts crits de magalls.

Eps, la foto és de la Wikipèdia, on trobareu més informació, i fins i tot el seu cant (crit).

Apa, benvingudes i que passeu una bona estada!!! Notareu el poble una mica més canviat que l'any anterior, i moltes de vosaltres ja no trobareu aquells amagatalls sota teules velles on fèieu niu. Les cases antigues no són, encara, res que a Arenys sapiguem valorar. I així anem.

Afegeix un comentari nou