#StopDesnonaments

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de l'Alt Maresme ha fet una acció de protesta per reafirmar que les clàusules hipotecàries de l’Estat Espanyol són “abusives i injustes”, com ha manifestat i posat en evidència un dictamen de l’advocada general del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, Julian Kokott.
 
L'acció d'aquest matí s'ha fet conjuntament amb diverses persones afectades per procesos de desnonament que s'han personat als diversos jutjats per saber quina era la situació dels seus expedients. La regidora i consellera comarcal, Isabel Roig, amb altres membres d'ICV d'Arenys de Mar han participat i donat suport a l'acció de la PAH. També hi ha assistit el Defensor del Ciutadà d'Arenys de Mar, Manel Pou, que ha estat parlant amb representants de la PAh i afectats.
 
Les declaracions de l’advocada general del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, Julian Kokott, s'han vist des de la PAH com una escletxa legal d’àmbit europeu per aconseguir que s’anul·lin els contractes hipotecaris. Des de la PAH es treballen els casos individualment, però es remarca que cal una posició col·lectiva per aconseguir, precisament, la seva paralització. 
 
Plataforma d’Afectats per la Hipoteca reclama un canvi de la Llei Hipotecària perquè aquesta només beneficia els bancs. I és que una família que perd la casa, ha de seguir pagant la plusvàlua, les costes processals i també els interessos.La Plataforma demana als Ajuntaments accions per aconseguir un canvi de la Llei Hipotecària i també que donin suport a les famílies. De fet, reclamen accions “valentes” com, per exemple, retirar els diners dels bancs que fan desnonaments.
 
Aquesta nit, el Ple de l'Ajuntament d'Arenys de Mar, debatrà una moció on s'apunten algunes accions valentes. Esperem que el nostre plebari estigui a l'alçada!

Afegeix un comentari nou