No ens amaguem darrera les ulleres de sol!

Fa uns dies vaig fer aquesta fotografia del Passeig de Mar. L'ultima promoció en venda i un façana apuntalada que es resisteix a ser promocionada, possiblement perque les ofertes no han estat prou interessants, però que li cal una promoció urgent. Ara he vist en que Josep Majó ha publicat una fotografia d'en Joan Torrus d'aquesta part del passeig, amb la imponent torre de can Formosa. En aquest recull de contrastros hi podriem afegir la magnòlia de Can Bassols. Cal arribar-se a tovar ratlla, ara que han acabat les obres, i observar sense presses el el Passeig.

Fa una estona he rebut un correu d'en Xavi Bosch a través de la llista d'arenyautes que justament m'ha recordat aquest fotografia que tenia pendent i que volia parlar del Passeig Xifré, i de moltes altres coses que penso i sento. No buscaré cap altra manera de dir-ho, en Xavi ho diu prou contundent:

" Qué pesats, oiiig!!!...la renfe, la renfe...colla d'antics! ara no es porta aixó d'anar amb tren!!. tots amb cotxe i com mes gros millor!!...el tren no ens interessa, es cosa de pobres. aviat demanarem que no pari aquí, per qué?? si tots els ATV's anem amb audi. l'arenys que volem es de luju. casetes endosades con vistas al mar i safareig (perdó: piscina) s'extenen a tort i a dret, com fetes a xurros, depressa i malament, una groga un altra vermella, una d'obra vista, laltra amb falsos capitells. arenys es el mostruari (o "monstruari") de la realització material de la incultura mes banal. ....l'evident poti-poti estetic s'exten com una taca d'oli.

Aquest mal gust ofensiu trinxa el paissatge i l'omple de cases comprades a preu d'or i fetes servir per gent que tan podria estar aquí com a montornés del valles. Els dissabtes, vestits de "coronel tapioca, pujen als seus autos també de luju(tu dirás) i corren tots a consumir al mataró park o mes lluny Volem gente bien, que passegi ben tivada per la riera mentres cridi als seus nens amb to refinat ("alejanfdro, alberto, booorja!!! venit, venit,,,")...la idea de progrès que tenim es antiga i passada de moda, es la de principis dels vuitatnta, la nostra estètica es la d'OT.

Podriem fer una col.lecció d'afotus de tot aquest desgabell urbanistic. No cal anar massa lluny: arenys n'es ple. Tot es tan ofensivament lleig que al final es millor no sortir de casa. Cosa que toquem cosa que esguerrem.I si no mireu "l'estimat" passeig de mar...amb les cases a terra i els xurros que estàn pujant amunt, els rials...o les pinedes arrasades.

Un repte: digueu-me una obra acabada amb exit, un vial ben resolt, una urbanització que es pugui ensenyar, una cas a de pisos que no ens faci caure la cara de vergonya...Mentres tant ja no podem anar enlloc i es paga per tot. Tot son fases!! Mentres la gent jove marxa, els altres només pensen en que es mori la iaia per tirar la casa avall i fer pisos: aixó, repeteixo, si que es estimar arenys.
mirem tots cap a un altra banda (potser la banda a on hi ha la tele)i seguim adormits fins que no quedi res.

Avui m'he tret les ulleres pero el que he vist no m'ha agradat.
Me les tornaré a posar, inclus per dormir, Ah,també em tornaré a cordar el murrió, ben fort. Callaré i posaré la tele a veure el barça qué ha fet. Us ho recomano.
Arf, arf, arf.
Ben c."

... amb el teu pemís Gràcies!

Afegeix un comentari nou