Tempus fugit

I volant ha fugit un altre any. Més que fugir l’hem viscut pregonament sentint tots els canvis que han anat arribant, a voltes de manera vertiginosa i molt difícil.

 

Vivim el repte d’una època de grans canvis i dificultats, com tantes d’altres al llarg de la història de la humanitat, però aquesta la vivim en la nostra pell, en el moment present. Les situacions són tan dramàtiques a casa nostra i arreu del món que ha augmentat la nostra compassió i el voluntariat és creixent. Un bon exemple va ser el banc d’aliments, que va recollir quantitats ingents de productes alimentaris, que van proporcionar una bona ajuda a tantes persones necessitades. I veiem l’esforç important que fa Càritas i tots els seus voluntaris per emparar els més desvalguts. Les parròquies han estat molt solidàries per assistir els que pateixen el flagell cruel de la crisi.

 

Les èpoques de canvis i crisis, com la nostra, porten dolor, però també aporten aprenentatge, canvi de rumb, per trobar camins nous que assoleixin millores socials i econòmiques, i un món més just amb un repartiment equitatiu dels béns que pertanyen al nostre planeta, i per tant, a tots els humans que hi habitem sense discriminació.

 

A la nostra terra hi ha hagut un deseiximent profund que està fent trontollar algunes estructures que semblaven inamovibles. El futur l’hem d’anar construint amb un present decidit a treballar i a vèncer barreres.

 

Anem vivim aquest aparent retrocés espiritual, i dic aparent, perquè la llavor va fent feina soterrada i la Providència ens guiarà a descobrir els camins nous. Vivim uns temps en què el desvetllament de la consciència desembocarà en el desvetllament espiritual, encara que els paràmetres siguin diferents. Venim i estem en diverses foscors, però de les tenebres brollarà la Llum. I el passat ple d’esculls, anirà esdevenint un present més benèvol i just.

 

Que l’esperança no defalleixi i que Déu ens acompanyi en aquesta construcció d’un món millor!

Afegeix un comentari nou