El Parlament Europeu vota a favor que es reparteixi equitativament el dèficit públic entre administracions, que s'eliminin ministeris inútils i que es prioritzin retallades en despesa militar innecessària

El plenari del Parlament Europeu ha aprovat diverses esmenes rellevants per a Catalunya i Espanya proposades per l'eurodiputat de CiU Ramon Tremosa que actuava com a ponent del grup liberal-demòcrata en aquest informe.

 1. El Parlament Europeu ha reconegut que, si una regió és finançada amb transferències des del govern central, és més difícil que sigui capaç de dur a terme un procés de consolidació fiscal que ajusti despesa a ingressos.

 

"26. Is concerned by the risk that the set-up of the relationship between central and subnational governments can harm the implementation of fiscal consolidation, particularly when decentralisation is financed predominantly through transfers from the central government and is not matched by sub-national responsibility on the revenue side;"

 

2. El Parlament Europeu vota eliminar ministeris inútils i sense competències. Per a Tremosa "l’existència d'aquests ministeris no té sentit i representen una despesa que podria ser utilitzada per a reduir el volum del dèficit sense un impacte tan dur sobre la cohesió social com els ajustaments en sanitat i educació".

Cal recordar que el govern central a l'Estat espanyol manté en ple funcionament els ministeris de Sanitat, Educació i Cultura malgrat que formalment no tenen competències.

A més, es va aprovar per àmplia majoria l'informe Pallone sobre Finances Públiques a la UE i amb el suport explícit de populars, socialistes, liberals i verds.

La resolució aprovada té com a objectiu definir quines són les accions a prendre en l'àmbit de les finances públiques per tal d'assegurar-ne la sostenibilitat. En aquest sentit, el Parlament Europeu ha votat clarament per retallades en despesa no productiva i per l'increment dels ingressos sense pujades d'impostos.

En aquest sentit, posa l'accent en la importància de la lluita contra el frau fiscal, així com de reduir gradualment la càrrega impositiva sobre el treball i augmentar-ne sobre la contaminació ambiental, entre moltes altres mesures.

Afegeix un comentari nou