En record de la lluita de Joaquim Puig i Pidemunt

Aquest diumenge, 17 de febrer, es compleixen seixanta-quatre anys de la mort de l'arenyenc Joaquim Puig i Pidemunt (Director de Treball),  afusellat al Camp de la Bota pel franquisme. Dissortadament, les víctimes de la dictadura en van ser moltes.

 

Com tots els anys i conjuntament amb els seus familiars i l'Amical, el diumenge 17 tindrà lloc l'acte homenatge a la memòria dels nostres companys del PSUC Francesc Serrat (Cisquet), Manuel Donaire, Juan Arévalo, i Hernández que foren afusellats el 28 de febrer de 1946 i dels companys Joaquim Puig i Pidemunt (Director de Treball), Pere Valverde, Àngel Carrero i Numen Mestre, afusellats com els altres, al camp de la Bota, el 17 de febrer del 1949, com també, a la de tots els que foren immolats per la llibertat durant la dictadura.

 

L'acte principal tindrà lloc el diumenge dia 17 de febrer a les 12.00 h. al Fossar de la Pedrera del Cementiri de Montjuïc, però abans, a les 11h, farem un acte de record amb els familiars dels companys del PSUC immolats. L'homenatge té el propòsit de mantenir viu el record i la memòria històrica de la lluita contra la dictadura franquista.

 

La seva neboda, Rosa Maria Puig, ens recordava al seu bloc ara fa un any, el seu testimoni, i publicava un sentit homenatge 

 

Els companys i companyes d'ICV Arenys, farem costat a la família de Joaquim Puig per assistir tots junts a aquest sentit i emotiu acte.

 

Com diu la Rosa Maria Puig, com cada any, i ja en fa 64, el diumenge que queda més proper a l'aniversari anem al cementiri a retre l'homenatge a ells i a tots els qui van donar, o mes ben dit els van pendre la seva vida per no pensar com ells i per Catalunya.

 

 

Afegeix un comentari nou