Un deliri, res més

M'he acabat de llegir 'Un deliri de mar' de l'arenyenc Josep mª Miquel i Vergés. Res a veure amb la bona impressió i bon rotllo gràcies a 'Giratomb de Vida'.

En aquesta ocasió Miquel i Vergés no m'ha encertat la trama. L'he trobat una mica avorrida i, pel meu gust, poc interessant. 

Víctor Martínez-Gil, professor de Literatura catalana de la Universitat Autònoma de Barcelona, en fa una introducció fantàstica on et va explicant el perquè de la història, què va intentar dir l'autor. El problema és que, a mi, m'ha costat de creure. Sí que és una obra de gènere fantàstic, però (jo penso) que hi falta una espurna d'il·lusió 'fantàstica'.

El millor: el vocabulari pesquer/nàutic que m'ha 'obligat' a necessitar el diccionari per anar desxifrant paraules. 

El pitjor: es juguen una dona al póquer, com la cosa més natural del món. L'autor descriu l'escena, gairebé, al final del llibre. Ho va fer amb vista, jo ho llegeixo al principi i ja retiro el llibre de la prestatgeria per 'decretazo'.

Un tast:

'Tots els altres dies no són altra cosa que un constant i enfadós rodar de les busques per l'esfera del rellotge. Elles tampoc no saben per què roden.'

Per si en voleu saber més: http://www.angleeditorial.com/un-deliri-de-mar-317

Afegeix un comentari nou