Salvador Milà demanarà al Parlament que insti a l’ACA a netejar la Riera d’Arenys

foto (50).JPG

Desembocadura de la Riera d'Arenys

El diputat d’ICV, Salvador Milà, s’ha compromès a presentar una proposta de resolució al Parlament de Catalunya perquè l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) netegi la sorra acumulada a la desembocadura de la Riera d'Arenys. Milà va ser -aquest dimecres- a Arenys de Mar on va poder comprovar -amb les regidores Assum Balliu i Isabel Roig - l’estat en el que es troba la part final de la Riera. Posteriorment, en una reunió amb l’alcalde Estanis Fors, li va traslladar la voluntat de trobar una solució a aquest problema.

 

La desembocadura de la Riera està plena d'aigua i sorra, des de fa mesos. Salvador Milà ha destacat que és important anar traient periòdicament la sorra sobretot perquè en aquests moments només queda un petit marge de no més de dos pams. Per aquest motiu, ICV ha decidit presentar una proposta de resolució al Parlament demanant que a causa de l’excepcionalitat de la riera d’Arenys de Mar és necessari que la Generalitat col·labori en les tasques de neteja i descontaminació. Milà ha manifestat que l’Ajuntament no pot assumir sol el cost de la retirada de la sorra íntegrament. De fet, en aquests moments els serveis tècnics municipals estan redactant un informe a partir del qual es basarà ICV per presentar la proposta de resolució.

 

La neteja de la riera no és l’únic tema on es posa l’atenció des del grup parlamentari d'ICV. Salvador Milà també ha assenyalat que és important que l’obra de la variant de Valldegata tiri endavant d’una vegada per totes. Milà ha criticat que l'actuació ja estigues licitada, però el nou Govern de la Generalitat aturés la seva execució. En aquest sentit, també es preguntarà al Parlament sobre aquestes obres.

 

Per altra banda, el diputat d’ICV també ha posat en relleu altres projectes necessaris pel nostre municipi com són el desviament del clavegueram d’Arenys de Munt directament cap a la depuradora, l’ampliació del CAP o la recuperació del projecte de Passeig marítim cap a Canet de Mar. Tot i que Salvador Milà reconeix que les posicions d’ICV i el govern municipal són diferents respecte aquest projecte, pel diputat el que és important en aquests moments és recuperar la partida de diners que hi estava prevista.

 

ICV també demanarà que s’impedeixin les prospeccions d’hidrocarburs

 

El grup parlamentari d’ICV ha entrat aquest matí una proposta de resolució per impedir les prospeccions d’hidrocarburs que dues empreses han demanat realitzar a la costa del Maresme i de les comarques gironines. Es tracta de Capricorn Spain SL i de Repsol, les quals van fer la petició al govern espanyol d’intentar trobar petroli a la nostra costa fent ús d’explosions amb aire comprimit. ICV manifesta que aquestes autoritzacions provocaran efectes adversos en el medi ambient i el fons marí,  així com la protecció dels dofins que vieun el Cap de Creus. Per aquest motiu, s'insta la Generalitat a fet totes les accions legals i polítiques necessàries per impedir que es facin aquests treballs i que es revoquin els permisos donats.

 

(Apunt fet a partir d'aquesta noticia de Ràdio Arenys)

Afegeix un comentari nou