La primavera ja truca a la porta...

...i amb ella arriben els primers ocells migradors -els que es quedaran al nostre país i els que hi sojornaran poc temps, camí del nord d'Europa-  i ja comencen a cantar els que han passat l'hivern amb tots nosaltres! 

 

Ahir ja vaig poder observar les primeres orenetes cuablanca (culblancs) sobrevolant el cel d'Arenys de Mar i avui, 14 de març els primers ballesters!

 

A la Desembocadura de la Tordera ja s'hi han vist els primers ànecs xarrasclets (roncaires)  de camí cap al centre i nord d'Europa.

 

També els primers corriols camanegres que encara crien en algun sorral de platja del Maresme i en més platges empordaneses, del Delta del Llobregat o, sobretot, de l'Ebre. 

 

A més, a 25 m de la platja, a la riba de Malgrat de Mar hi vaig poder observar el picot (pigot) garser petit,  un ocell en expansió que se sap que cria en plantacions de pollancres i plàtans i en els boscos de ribera dels rius del nord-est del país.

 

 

D'aquí a un parell de setmanes (30 de març-3 d'abril) arribaran els primers falciots (magalls) () i. amb ells, ja quedaran poques espècies per completar el que ha de ser la fauna alada de la comarca i del país que conviu amb nosaltres durant l'època de nidificació (maig-agost). 

 

La primavera colpeja la porta, cada cop més fort i més sovint... Benvinguda!

 

Bon cap de setmana! A gaudir-lo! 

Afegeix un comentari nou