Necessites feina? Inventa-te-la!

Continuem sacsejats per la realitat d’unes xifres d’atur que deixen en evidència la fragilitat d’un model econòmic (en alguns territoris de l’estat més que en altres) excessivament concentrat en un sector que ens ha espetegat als morros. 

Hi ha un alt percentatge de gent en situació d’atur que està reorientant (o haurà de fer-ho a la força) la seva carrera professional “reconvertint-se” en emprenedors. Tal i com estan les coses, confiar en tornar a ser “assalariat” és una temeritat en molts casos. 

Tant per aquestes persones com per als emprenedors vocacionals, amb la necessitat d’optimitzar les despeses operatives, especialment en els primers anys del seu projecte, els pot resultar de gran utilitat la fórmula del  “coworking”, un concepte de treball col·laboratiu amb origen als Estats Units d’Amèrica, on algunes dades apunten a que gairebé 1 de cada 5 persones professionalment actives ho fan en espais compartits, professionalment equipats i a un cost molt assumible, molt per sota del cost que implica habilitar una oficina convencional. 

A la nostra vila, després de l’estiu obrirà l’ Arenys Coworking Corner (www.arenyscoworking.cat)  per donar resposta a aquesta necessitat i amb la voluntat de ser un espai de treball molt favorable a la col·laboració, l’aprenentatge, les relacions professionals, l’intercanvi d’experiències i coneixement i l’aprofitament de sinèrgies, molt lluny de les carències i l’aïllament que suposa, per exemple, el treball des de casa.

Tant de bo, aquesta oferta es complementi algun dia amb noves propostes com el Centre i Viver d’empreses al Xifré que l’actual govern municipal sembla que no té clar si impulsar o no. Són fórmules diferents però totes necessàries. L’altre dia llegia a l’ARA un article signat per l’economista Thomas Friedman titulat: “Necessites feina? Inventa-te-la”. És l’hora dels emprenedors!

 

 

Afegeix un comentari nou