TOT I TOTS SOM U

 

Sí, sí, sí, la intuïció profunda, no el pensament analític, em diu que tot està unit. Tot depèn de tot. El nostre benestar i el nostre malestar influeixen en l’entorn, millorant o empitjorant les circumstàncies que ens rodegen. Hem de ser coresponsables, perquè no estem aïllats, malgrat que els nostres ulls i pensament veuen separació arreu.

 

El conflicte i la malaltia d’una persona propera t’arriba i et fa mal. No ens n’hem de desentendre. Hem d’aportar la nostra ajuda sempre que puguem i així, millorant el món proper, contribuïm a millorar el planeta.

 

Quan els conflictes són lluny, em dirigeixo a Déu i prego, pensant que és la manera amb la qual puc ajudar i unir distàncies. Però entenent que Déu es val de nosaltres, que som les seves mans, la seva veu, el seu consol, que fem arribar a l’altre.

 

Sovint, hem sentit el comentari: “Per què Déu permet aquesta guerra?” I ara ja entenem que som els humans que fem les guerres i que depèn de nosaltres fer la pau. Ja us he dit alguna altra vegada que la guerra i la pau comencen en el cor de cadascú.

 

Tots els humans tenim semblances importants i depèn de nosaltres crear llaços d’unió per fomentar l’entesa, salvant les diferències de raça, llengua i cultura, que hi són, però no han de crear esvorancs tan profunds, perquè el cor que batega dins nostre i ens dóna la vida és el mateix i tots depenem de la gran força i energia primigènia que ens uneix.

 

I, evidentment, hem de protegir la natura, perquè en formem part, hi vivim i ens en nodrim. Per tant, la nostra vida en depèn. I si anem avançant en l’ecologia també és un camí per comprendre que tot està unit i que el respecte per tot el que és viu és imprescindible.

 

A poc a poc, anirem entenent que tot i tots som interdependents, i això ens farà entrar en un estat de consciència i un coneixement més pregon de la realitat que ens envolta i en la qual estem submergits.

 

Anem descobrint també que donant, compartint i sobretot fent feliç l’altre, reps el mateix i augmentat, pel fet del qual estem parlant, que tot està lligat i tot repercuteix en tot. I per això us vaig parlar en un altre escrit de com n’és de gratificant donar.

 

Segons la Teoria del Caos, el vol d’una papallona a Austràlia pot alterar la climatologia de països que estan als antípodes.

 

Tot està impregnat de l’U, la unitat divina, però amb les seves manifestacions múltiples i diverses. Visquem units i escampem la pau i el benestar al nostre entorn, que ajudarem a crear un món millor i millorarem el nostre.

 

Mª Teresa Quintana

Afegeix un comentari nou