Arenys es mou per la Via

via1.JPG

Arenys es mou per la Via catalana

via2.jpg

Arenys es mou per la Via catalana

via3.jpg

Arenys es mou per la Via catalana

via4.jpg

Arenys es mou per la Via catalana

A les sis del matí, la Riera era plena de gent baixant a pas lleuger cap a la platja. A dos quarts de 7, encara negra nit, més de quatre centes persones davant d'El Posit esperaven ordres. Hi havia força gent d'Arenys, de perfils molt variats, i gent de fora. Algunes estelades, moltes samarretes grogues i un ambient de cordialitat entremig de badalls i alguna lleganya. Uns minuts més tard amb un petit megàfon s'ha explicat que l'objectiu de la convocatòria era estendre una cadena humana per l'escollera i la platja. Tot seguit la gernació s'ha escampat cap a banda i banda de la desembocadura del Rial del Bareu, fins arribar a la Riera i fins omplir tota la punta nova.

 

El nucli de l'acció, amb els joves actors Carlos Cuevas i Paula Jornet, passava a la mateixa platja. El realitzador Lluís Danés ha tornat a fer servir el megafon per indicar les principal accions. A l'equip diversos arenyencs i arenyenques amb diferents tasques tècniques i de producció.

 

Les imatges que s'ha gravat són l'inici de l'anunci que l'ANC presentarà dilluns per demanar una mobilització final d'inscripcions per poder completar la Via catalana que el proper 11 de setembre ha de lligar Catalunya, des de la Jonquera a les cases d'Alcanar, per fer-la present al món. No avanço els detalls de la trama de l'anunci, segur podeu esperar a dilluns. L'equip de gravació ha sortit d'Arenys cap al Parc Güell i a la tarda havien de ser a Rupit.

 

La cadena, de la mateixa manera que s'ha desplegat s'ha desfet. Hi havia qui l'esperaven a casa, d'altres havien de marxar a treballar i els que encara tenen vacances han pogut allargar una mica més fent un cafè i una queixalada a l'Ateneu.

 

La gravació de l'anunci ens ha donat l'oportunitat de fer un simulacre, com els molts que aquests dies s'estan fent tant a diferents diferents punts del país com a ciutats d'arreu del món. I en aquesta mateixa línia, l'ANC ha fet pública la web de la campanya 'Mou-te per la Via', que ofereix informació per facilitar cobrir els trams de menys ocupació. Si encara no us hi heu inscrit animeu-vos a fer-ho.

Afegeix un comentari nou