Benvinguda i primers dies

 

 

 

Hola a tothom!! els nens i nenes de l'activitat extra escolar d'informàtica de l'escola Sinera d'Arenys de Mar us donem la benvinguda al nostre bloc "Informàtica al dia"!

 

A partir d'ara ens comunicarem amb tots vosaltres mitjançant aquest bloc que amb moltes ganes i il·lusió comença a funcionar al portal d'Arenyautes d'Arenys.Org. En aquest espai virtual tant arenyenc us anirem explicant el que anem fent a l'activitat que fem cada divendres a l'aula d'informàtica de l'escola. Poc a poc anirem omplint el bloc amb històries, fotos, videos divertits, dibuixos i moltes coses més!! Esperem que us aneu pasant per aquí!!

 

Durant les primeres classes d'informàtica hem après conceptes bàsics com les funcions del ratolí, les parts d'un ordinador i l'escriptori de l'ordinador amb activitats TIC molt interessants i divertides!!

 

 El ratolí

 

El ratolí és com si fos el nostre dit a la pantalla. Ens serveix per assenyalar a on ens volem posar, que volem obrir, etc... Per fer-lo anar hem de bellugar un punter, generalment en forma de fletxa, que permet moure'ns per la pantalla. El punter és com el nostre dit virtual.

 

L'escriptori

 

Quan obrim l'ordinador ens trobem amb l'escriptori. Podríem dir que és com trobar-nos amb un arxivador ple de calaixos i carpetes. A l'escriptori veurem el que tenim a l'ordinador: els programes que podem fer servir (per escriure, per navegar, per arreglar fotografies,..); també podem trobar els fitxers o arxius que hem anat fent; les carpetes on guardem més d'un document (una carpeta amb totes les fotografies, dibuixos o amb totes les cartes que hem escrit a un amic). Cada un d'aquests símbols que trobem a l'escriptori es diuen icones.

 

Aviat us deixarem algunes webs perquè practiqueu!!

 

Fins aviat!!

Afegeix un comentari nou