Visc a Europa i crec que la meva obligació és anar a votar

AdjuntMida
Image icon europa.jpg9.29 KB

El pròxim 25 de Maig, els catalans i ciutadans d'Europa tenim una cita (important i obligada) amb les urnes, amb la democràcia. En aquestes eleccions, hi ha en joc el lideratge europeu, l'austeritat, el control dels bancs i la veu de Catalunya al món; els ciutadans tindrem més poder que mai abans aconseguit: per primera vegada, el nou president de la Comissió Europea serà elegit en funció dels resultats dels comicis. De manera que la decisió de les urnes repercutirà de manera directa a qui dirigeixi l' Executiu de la Unió Europea (UE). Els 751 eurodiputats que s'elegiran votaran la investidura del nou executiu europeu, aprovaran els pressupostos de la UE i trauran targeta vermella quan es vulnerin drets i llibertats.

El nou Parlament Europeu que surti de las eleccions decidirà la legislació europea durant els pròxims cinc anys en àmbits com el mercat únic o les llibertats civils. El Parlament —la única institució de la UE que s'elegeix per sufragi directe— és ara una peça essencial del sistema europeu de presa de decisions, i la seva opinió té el mateix pes que la dels governs nacionals en quasi totes les lleis de la Unió.

Per al futur de Catalunya són cabdals, perquè amb manifestacions, assemblees, debats i conferències a casa nostra demostra al món que un procés democràtic és molt més que anar a les urnes, però que necessita passar per les urnes. Per tenir l'Europa que volem, anar a votar el 25-M no serà suficient, però anar a votar sí que és essencial; seria completament incomprensible que una societat que s'ha mobilitzat massivament a favor del dret a decidir i que espera la cobertura de la Unió Europea a la consulta del 9-N es quedi a casa el 25-M, just el dia que tenim una oportunitat d'or per expressar el nostre compromís amb el projecte europeu; és a dir crec que és molt necessari de redefinir-lo en una direcció clara i important: la de donar més protagonisme als seus ciutadans per sobre de les superestructures que imposen els estats. 

Anem a votar per Europa, perquè la Unió Europea que coneixem va néixer com un clam contra les guerres que van devastar el Vell continent durant el segle XX, perquè gràcies a la democràcia podem decidir quina Europa volem; n'hi ha moltes i tothom té la seva al cap. El vot ha de servir per imposar la voluntat dels ciutadans. I omplir les urnes de vots és defensar la democràcia. Només la política pot respondre a situacions crítiques com les que ha originat la crisi econòmica. La UE és el referent de la defensa dels drets humans al món, amb condemnes i sancions contra els règims autoritaris! 

Evitem l'abstenció! Quedar-se a casa no és la solució! Anem a votar en massa! Si nosaltres no votem, si nosaltres no decidim, després no ens queixem de la societat que tenim! 

Visca la democràcia!

Afegeix un comentari nou