A l'oposició

A l'oposició, amb la mateixa força, ganes i responsabilitat que ho hem fet des del Govern

Els resultats electorals del 22M ja van confirmar que cap dels dos partits, que s'identifiquen com a majoritaris, tenen una proposta ni prou atractiva, ni prou cohesionadora. En les converses d'aquests dies ho han ratificat i l'Ajuntament d'Arenys de Mar començarà un nou mandat amb un Govern en minoria, fet que no ha succeït en tota la història de l'actual democràcia.

Les últimes setmanes hem dit i repetit que la situació de crisi ens exigeix més dosis de realisme, de fer front comú i d'anar tots i totes a una. D'apostar per un canvi de model i noves maneres de fer política. D'implicar-se per d'amunt dels personalismes i de fer un esforç pel treball conjunt.

Els resultats ens han demostrat que la crisi es real, no només econòmica, sinó a l'entorn de la institució. Crisi de lideratge i de projecte. Hem dit que hi ha d'haver una manera diferent de fer les coses: ho hem dit i ho hem defensat. No ens hem quedat plegats de braços i així ho hem explicat i repetit. Hem fet les mateixes propostes a uns i altres, però no se'ns ha volgut entendre. Els vells models encara són molt arrelats.

Ningú no ens podrà dir que no hi hem posat ganes i no hem esgotat possibilitats. Venim de quatre anys intensos de treball al Govern i ens sentim responsables i compromesos amb el futur d'Arenys. Ens preocupa, en aquest context de crisi, que justament els qui la pateixen més són els qui menys tenen, que hi hagi canvis de rumb en les polítiques socials, retallades en els serveis socials o reducció del compromís ecològic i mediambiental.

No hem aconseguit fer el millor Govern per Arenys, perquè la composició que en sortirà dissabte, no ens agrada. Un Govern que no es prou fort, ni sòlid, ni cohesionat. Ara mateix tampoc tenim en les nostres mans com fer-lo millor. ICV prendrem posessió de les nostres tres actes i començarem a treballar immediatament, des de l'oposició, amb la mateixa força, ganes i responsabilitat que ho hem fet aquests darrers quatre anys des del Govern.

Afegeix un comentari nou