Es acords de govern entre CiU i PP

ICV demana que es facin públics els acords de govern entre CiU i PP

L'alcalde Estanis Fors "és víctima de les seves paraules", així li va recordar la portaveu d'ICV, Assum Balliu, al ple que va aprovar el nou cartipàs, les dedicacions exclusives, els nomenaments del càrrecs de confiança i les retribucions econòmiques que els acompanyaven. CiU va insistir durant la campanya electoral que al seu equip de govern no hi hauria retribucions exclusives ni càrrecs de confiança i se li va recordar al ple. La proposta d'organització i dedicacions es va aprovar, amb el vot contrari d'ICV, però l'alcalde va haver de modificar els acords, retirar la retroactivitat, i acceptar que el seu govern és feble i, clarament, en minoria. ICV va fer una demanda expressa a l'alcalde que fes públics quin són els acords de govern que han establert CiU i PP.

A ICV entenem que hi ha d’haver retribucions exclusives, evidentment. Però recordem tot el debat que CIU, en campanya electoral, va crear sobre les dedicacions exclusives.Som conscients i estem a favor que l’alcalde i alguns regidors o regidores han de tenir i percebre les retribucions corresponents a les dedicacions exclusives, tal i com, que disposa la Llei pels membres de les corporacions locals, d’acord amb les responsabilitats que han d’exercir i la dedicació al càrrec.

El que no entenem és el perquè. La manera que s’han repartit les diferents regidories. Es proposen unes dedicacions exclusives en unes àrees que estan ben dotades de personal, com la d’Esports i la de Serveis, o com l’alcalde, que repeteixo, va manifestar de manera contundent que no tindria dedicació exclusiva i que ara la tindrà. I a més hi cal sumar la figura i el sou d'un “càrrec de confiança”, d’un assessor, un gerent , que tindrà funcions de coordinar les diferents regidories. L'assessor, un càrrec de confiança que fa uns dies se'ns va presentar i dir que no tindria retribució i que finalment cobrarà un assignació mensual de 17.000 euros anuals ...un sou al que no arriben molts arenyencs que tenen la sort de treballar a jornada completa. Repassin la suma i facin pública la despesa de totes les dedicacions i càrrecs eventuals.

Aquest Govern es mou en la improvització absoluta. Es presenta al ple de distribució del cartipàs amb set regidors da govern, carteres mal repartides, no equitatives i regidories suprimides com la de participació ciutadana o solidaritat i cooperació internacional que, durant la sessió s'anuncia que no han desaparegut sinó que encara no s'han assignat.

No tenim constància, ni pública, ni oficial, de quins són els termes del pacte amb el PP. Ni amb els regidors que hi son, però no hi son, governen però estan a la oposició, No s'anuncia cap full de ruta, cap Pla d’acció Municipal, que ens indiqui ni l’estructura del cartipàs ni les propostes ni les actuacions que pensa fer aquest govern en el seu mandat. Quins son els compromisos programàtics que s’han pactat amb els diferents grups que formen i els que no formen, ho son però no hi son, però tenen delegades competències? No hi ha proposta programàtica i per tant desconeixem les càrregues i la feina que justifiquen aquestes dedicacions.

Exigim la transparència de que fa gala l'alcalde per que es facin públics els acords pels que han arribat al pacte de govern i no volem tornar-lo a sentir a parlar més de transparència fins que es faci públic l'acord municipal i el Pla de Mandat.

Afegeix un comentari nou