Procedimiento de notificación de presuntas infracciones de derechos de PI a través de los prestadores de acceso a Internet

Tot just és un esborrany que ha de debatre el CATSI, el Consell Assessor de Telecomunicacions i per la Societat de la Informació que té el Ministeri d'Indústria. La seva voluntat és que aquest document acabi convertint-se en Llei. I vol regular tot allò que presumptament pugui infringir la legislació de propietat intel·lectual. En aquest cas el presumte té un significat especial, atès que li dóna una rellevància que fa que en virtut del presumpte delicte ja es puguin prendre un seguit de mesures. Els continguts que es posen sota sospita són tant els publicats al web com el que corren pel "maleït P2P" i qui decidirà seran les entitats de gestió (SGAE & Co.)

En Jordi Guillot, senador per l'Entesa i president de la Comissió de la Societat de la Informació del Senat, aquesta setmana, ha interpel·lat al ministre Clos, titular d'Indústria, i li ha demanat que "no caigui en la temptació, per moltes pressions que hagi, de deixar en mans de les societats de gestió dels drets d'autor la capacitat de sol·licitar als prestadors de serveis d'Internet la retirada o bloqueig de continguts a la xarxa sense necessitat d'ordre judicial".

Que el Govern que es replantegi el cànon digital

Aquest nou capítol arriba mentre el Ministeri d'Indústria es apunt de decidir com aplica el cànon i per tant com dóna continuïtat a aquesta mesura que se suposa que compensa als autors dels danys que els provoca la indústria digital i, sobretot, la facilitat de còpia. Fa uns dies la Plataforma Contra el Canon va presentar un milió de signatures contra la mesura.

La interpel·lació de Jordi Guillot al ministre d'Indústria va tractar sobre els problemes que cal resoldre en la Societat de la Informació i concretament li va plantejar una revisió del cànon digital; "ningú nega el legítim dret a ser retribuït per drets d'autor, però molts qüestionem si aquest cànon, indiscriminat i injust, que ens castiga a tots per la pirateria d'uns pocs, és l'instrument més adequat i si aquest instrument no causarà un perjudici”.

Guillot també va plantejar a Clos la seva preocupació per a la fractura digital que es dóna en tant en l’aspecte social, com en el territorial, entre homes i dones, entre generacions i en el món del treball. I també va incidir en la importància dels costos i la qualitat de la xarxa per a l'accés a la banda ampla.

*PI: vol dir Propietat Intelectual, he hagut d'abreviar sinó el títol no em permetia més caràcters.
** adjunto arxiu PDF; amb l'esborrany de l'avantprojecte de Llei... potser, en un futur, em demanen que haig de despenjar aquest document (?)

Afegeix un comentari nou