Josep Antoni López: treballant amb il·lusió per Arenys

 Diumenge 12 d'abril, vam presentar la candidatura d'ICV d'Arenys de Mar a les eleccions municipals. Fent costat  i equip amb la Isabel Roig també ens hi va acompanyar la Dolors Camats, coordinadora nacional d'ICV. La sala Arnau del Calisay plena, sobretot, d'i·lusió, rebeldia i canvi.

 

Iniciem aquesta ronda d'apunts de bloc amb les intervencions que van anar fent alguns membres d'aquest gran equip humà. La nostra força, les persones és el missatge que va il·lustrar la convocatòria i a l'acte hi vam ser tota la candidatura.

 

En Josep Antoni López Navarro, és el segon de la llista, i ha estat regidor d'ICV a l'Ajuntament, durant aquest mandat (a l'oposició). Aquestes van ser les seves paraules a la presentació: 

 

Tot i que avui és un dia per mirar endavant, jo parlaré d’aquests darrers quatre anys, en el fet que ens ha tocat estar a l’oposició del govern municipal, ja que volem aprofitar aquesta experiència per seguir treballant amb la mateixa il·lusió per Arenys.

 

El nostre grup municipal, amb la Isabel, l’Assum i jo mateix hem fet propostes dirigides a millorar la vida dels arenyencs, especialment els que pitjor ho estan passant i no sempre se’ns ha fet cas. Hem votat afirmativament en més del 50% de propostes d’acord de tots els plens (65 en total) i sempre hem argumentat quan el nostre vot ha sigut negatiu o d’abstenció (per exemple: a les ordenances i als pressupostos, al nou model de recollida selectiva que no ens agrada i que per cert el govern va decidir fer servir de moneda de canvi per aprovar uns pressupostos i tenir un nou soci, a les modificacions de la plantilla dels treballadors quan no s’havia negociat prèviament amb ells,…). També vull destacar alguns temes no resolts i sobre els quals nosaltres també hem anat fent propostes, com el problema del final de la riera o els vessaments fecals d’Arenys de Munt, el projecte de recuperació mediambiental de la platja del Cavaió, els camins escolars, el carril-bici, tant el de la part alta de la riera que l’hem perdut com el de la part baixa que no és funcional amb permissivitat amb els cotxes que aparquen indegudament, la creació d’un banc propi d’aliments que reculli els aliments sobrants o a punt de caducar dels establiments arenyencs,...

  

Hem presentat 80 mocions, moltes conjuntament amb altres grups polítics, sobretot en defensa dels serveis bàsics que s’han vist retallats per l’efecte de les polítiques de dretes, però també de les persones que més han patit les seves conseqüències, p.ex. dels afectats per les participacions preferents, de suport a les beques-menjador, sobre el servei públic de l’aigua, sobre la renda mínima d’inserció, sobre la tarifació social (tema que hem anat repetint però que no se’ns ha fet cas tot i que sempre se’ns deia que sí), de rebuig a les retallades en educació, en defensa de la salut pública universal, per garantir el dret a l’habitatge i prevenir els desnonaments, de rebuig a l’IVA del 21% en cultura o per recuperar i gestionar els aliments en bon estat que els establiments retiren del consum públic (i que tot i que es va aprovar no s’ha arribat a aplicar, nosaltres ho farem), per citar alguns exemples.

 

Hem fet control del govern municipal fent més de 500 precs i preguntes, que les podem agrupar en diferents àmbits, com temes de carrers i espais públics, que en moltes ocasions ens han arribat a través dels mateixos veïns, però també hem insistit molt en la recollida selectiva, en la comunicació i la transparència de la informació, en economia, en la seguretat vial i la mobilitat, com el problema del carril-bici, en educació, en esports, en temes socials i molts d’altres quasi sempre dirigits a protegir i a proposar millores pels arenyencs més vulnerables o que més pateixen les conseqüències de la crisi.

 

 

Afegeix un comentari nou