Judit Puig: volem un poble compromès! #somlluita

Diumenge 12 d'abril, vam presentar la candidatura d'ICV d'Arenys de Mar a les eleccions municipals. Fent costat i equip amb la Isabel Roig també ens hi va acompanyar la Dolors Camats, coordinadora nacional d'ICV. La sala Arnau del Calisay plena, sobretot, d'il·lusió, rebel·lia i canvi. Seguim amb aquesta ronda d'apunt de bloc amb les intervencions que van anar fent alguns membres d'aquest gran equip humà. La nostra força, les persones és el missatge que va il·lustrar la convocatòria i a l'acte hi vam ser tota la candidatura.

 

La Judit Puig, és la sisena d'aquest gran equip. Amb ella, Arenys ha compartit Estius i Nadals Genials, ha lluitat i segueix lluitant des de les Ampes per l'educació, pública, laica i de qualitat.

Quan la vam convidar a participar a la trobada entorn a l'eix de cohesió social, les seves aportacions clares, coneixedores del terreny que es mou professionalment, i les ganes de millorar la vida de les persones, vam tenir claríssim que la Judit, era també peça clau d'aquest gran equip.

 

Aquestes van ser les seves paraules a la presentació:

 

Com ha dit la Isabel, treballo en l’àmbit dels serveis social i tinc la sort de poder dir que la meva feina com a educadora social m’apassiona. Durant molts anys he procurat treballar al servei de les persones des d’una vessant més tècnica i fora del meu municipi. Ara m’he decidit a fer el pas, acompanyada d’aquest gran equip, de fer-ho pel meu poble i des d’una vessant política, entenent aquesta com a propera i al costat de les persones.

 

És doncs des d’aquesta trajectòria professional, que us vull parlar del model que treballem per a la nostra vila. Volem un Arenys sense pobresa ni exclusions.

 

Ens trobem en un moment on moltes famílies arenyenques pateixen els efectes d’una crisi econòmica, d’una crisi laboral, social… Des d’Iniciativa defensem que tothom pugui tenir les necessitats bàsiques garantides, començant per lluitar contra la pobresa energètica o defensant el dret a una alimentació.

 

Però ens enganyaríem si penséssim que els arenyencs només necessitem aliments o subministraments per viure dignament... també hem de lluitar per poder garantir una renda mínima, un accés a l’habitatge social, creant polítiques actives d’inserció i acompanyant i orientant a aquelles persones i col·lectius amb dificultats d’inclusió laboral, oferint segones, terceres o noves oportunitats.

 

Per això, volem un poble compromès, però també un equip de govern compromès amb les dones, amb la gent gran, amb els infants i joves, amb tots els arenyencs, on tots esdevinguem veritables protagonistes d’aquesta política, d’aquesta manera de fer que avui diumenge us estem presentant, treballant colze a colze amb les entitats i el teixit associatiu, que com tots sabeu és una de les moltes riqueses que tenim en aquesta vila.

 

Cal crear xarxa i treballar en xarxa, desenvolupant polítiques que coordinin les accions públiques, les de les entitats i les dels moviments socials presents en el territori.

 

Des d’Iniciativa, entenem la cultura i l’educació, com a vertebradores de la cohesió social. Per tant, ara més que mai hem d’apostar per aplicar la tarifació social, democratitzant l’accés a les activitats culturals, educatives, lúdiques, esportives..., ja que la participació en l’entorn contribueix a la millora de la nostra qualitat de vida. Abans en Josep Antoni ens explicava que no ens n'hem sortit des de l'oposició. Però tenim claríssim que ha de ser una prioritat al Govern.

 

Per últim destacar una cosa important, tot això no serà possible si permetem més retallades dels nostres serveis públics. Cal que seguim lluitant per defensar una escola pública de qualitat, una sanitat que respongui a les necessitats del ciutadà. Cal seguir lluitant per un món millor. A ICV, #somlluita!!!

Afegeix un comentari nou