Intervenció ICV al Ple de Constitució Ajuntament #Arenys

Presa de possessió del càrrec de regidora Ajuntament d'Arenys de Mar: 

Si, PROMETO per imperatiu legaL, i per expressió democràtica de la voluntat ciutadana, anuncio que resto a disposició del nou Parlament, del president i del Govern de la Generalitat de Catalunya que sorgeixi de les eleccions del 27 de setembre de 2015, per exercir l'autodeterminació del nostre poble i proclamar conjuntament amb totes les nostres institucions, l'ESTAT CATALÀ, LLIURE I SOBIRÀ. 

 

Intervenció ICV Arenys: Isabel Roig 

Gràcies alcalde i enhorabona!. Bon dia a totes i a tots, regidores i regidors, defensor del ciutadà, que per cert, s’ha hagut de quedar a fora perquè no cabia a la sala, arenyenques i arenyencs que ens acompanyeu en aquest acte, com també als que ens escolteu des de casa, a través de les ones de Ràdio Arenys.

 

Abans de res felicitar públicament, a les llistes més votades a Arenys de Mar el 24 de maig, Junts per Arenys i Esquerra Republicana de Catalunya. Alhora també, felicitar a la resta de candidatures que han incrementat el suport popular i representació a l'Ajuntament, i la benvinguda més cordial als nous electes que s'hi incorporen al plenari.

 

No puc obviar que a ICV Arenys, no hem tingut els resultats esperats, però el poble, és sobirà i ha dit la seva. És indiscutible.

 

De les 10 forces polítiques que ens presentàvem a les Municipals, 7 hem obtingut representació a l'Ajuntament d'Arenys de Mar. I és ben cert que cinc d’aquestes forces tenim només un o dos regidors. La força més votada, Junts per Arenys amb 6 regidors, ha quedat molt lluny de la majoria absoluta, dels 9 que els haguessin fet falta per fer un govern fort i estable.

 

Tots sabem que la segona força amb grans resultats, Esquerra Republicana, ha obtingut 4 regidors. Al nostre entendre, els resultats electorals expressen la voluntat de la ciutadania de formar el govern municipal des de la pluralitat.

 

Des del convenciment que era bo articular una majoria estable de govern per afrontar els reptes que la vila i els ciutadans demanen, i tal com ja vam expressar en campanya, el nostre posicionament passava per un acord de progrés i d'esquerres com a alternativa a les polítiques que hem viscut aquests darrers 4 anys, i per un govern compromès per fer d'Arenys un espai de democràcia deliberativa i directa, compromès per garantir la justícia social i els drets socials sense exclusions, per un Arenys com a espai de solidaritat i convivència en la diversitat, per una vila compromesa amb la sostenibilitat ambiental i territorial, i per una nova economia socialment responsable, verda i cooperativa.

 

Avui el nostre vot és en suport a la investidura d'Annabel Moreno d'ERC com a alcaldessa d'Arenys, però que, dissortadament s'ha convertit en un gest simbòlic de suport, perquè no ha estat possible en aquests moments obrir una nova etapa política a Arenys sumant perquè sigui d'aquesta manera.

 

 

Davant els nostres resultats el passat 24 de maig, haguérem pogut prendre la postura més còmode de quedar-nos al racó del pensament, sense moure ni un dit, però hem cregut què podíem treballar per una confluència de les forces d'esquerres a Arenys, i per un govern alternatiu que sumés, i per això vam posar les nostres energies a fer-ho possible Creiem que un govern liderat per l'Annabel Moreno d'ERC, conjuntament amb la gent del PSC, la CUP i nosaltres podia oferir aquesta alternativa estable de confluència, però dissortadament no s'ha pogut fer realitat.

 

Avui com dèiem, el nostre vot és més simbòlic que altra cosa, però seguim creient i apostant que era la millor alternativa per Arenys en aquests moments. Sabem que un front d'esquerres aglutinador de 9 regidors, i de més del 46% del percentatge de vots, no hauria estat entès per alguns arenyencs, però evidentment del tot legítim al nostre sistema democràtic per governança ètica, enfront del gairebé 29% de vots de la força més votada Junts per Arenys.

 

Tornem a la realitat, que dissortadament n'és un altre, i que ens torna a situar a l'oposició que exercirem com no podria ser d'una altra manera, de manera forta, ferma i responsable: per seguir lluitant i defensant polítiques per combatre les desigualtats, la participació i la transparència. Seguirem treballant de valent, amb un peu al carrer i l'altre a l'Ajuntament!

 

Expressem alhora la nostra voluntat de col·laborar amb la resta de grups municipals, en aquells temes bàsics per mantenir Arenys com a poble viu, cohesionat, obert i participatiu,

 

Cercarem sumar complicitats sobre les mesures adreçades a fer possibles els nostres compromisos prioritaris:

 

-el de generar polítiques de cohesió i inclusió social, perquè tothom pugui gaudir dels mateixos, drets, benestar i qualitat de vida amb noves solidaritats, lluitant per fer front a les situacions de pobresa i exclusió, i la dignitat de les persones. 

 

-el de generar espais on el diàleg i la transparència són la norma de govern: rendir comptes de la gestió municipal i on l'Ajuntament té la màxima obertura i garanties de participació. 

 

-el compromís real amb la sostenibilitat, apostant per polítiques reals d’estalvi energètic, de protecció de l'entorn, i de resoldre a cada veïnat la millor alternativa per a la recollida selectiva, implicant a tothom en el procés. 

 

-El compromís amb la nova economia, per corresponsabilitzar tothom en l'impuls del desenvolupament econòmic local i que l'Ajuntament sigui protagonista actiu amb polítiques transversals d'ocupació i formació laboral, promoció empresarial i suport a la indústria, el comerç i el turisme. 

 

-O el compromís comunitari amb Arenys com a espai de solidaritat i convivència en la diversitat, amb les entitats i la gent com a protagonistes. 

 

Aquí trobareu a Iniciativa, la nostra col·laboració, empenta i suport,

 

També volem dir, que en tots aquells que es separin d'aquests marcs d'actuació, o que no estiguin en sintonia amb els temps que ens toca viure, o quan no es desencallin temes o es perdin subvencions, o es facin actuacions només pensades en la galeria, o despeses supèrflues, o no justificades, hi trobareu la nostra crítica, denúncia i control rigorosos.

 

No vull acabar la meva intervenció sense agrair públicament l'esforç, feina i dedicació per un model de poble i per un país lliure de totes les persones que m'han precedit representant les sigles històriques d'ICV, i abans del PSUC, i el que representem, a l'Ajuntament d'Arenys de Mar, en concret en aquesta darrera 4 anys a l'Assum Balliu i en Josep Antoni López. Com també a tot l'equip d'ICV Arenys, l'agraïment més profund perquè us heu entregat amb il·lusió, i amb gran esforç compartint amb la gent d'Arenys, les nostres propostes. I què seguirem treballant com sempre, amb esforç, amb activisme, i amb alternatives.

 

I alhora desitjar a la totalitat de regidores i regidors que conformem l'Ajuntament d'Arenys de Mar en aquest mandat, molta sort, i sobretot rigor i encerts per afrontar els importants reptes que tenim com a vila i país pels 4 anys vinents.

 

I el compromís real que a Iniciativa, seguirem actuant des del convenciment, fermesa, coherència i proximitat per recuperar la confiança perduda, i amb compromís i lleialtat institucional a la nostra vila i al nostre país, tota vegada que amb la radicalitat democràtica que forma part del nostre ADN.

 

Moltes gràcies!!!

 

Nota: imatges arenysdemar.cat 

Afegeix un comentari nou