Almorratxes lliures

Enguany celebrem deu anys d’almorratxes lliures.

 

Fa deu anys vam deixar enrere la por, les mitenes, els lligacames, el què diran, les amenaces i els enagos i ara som moltes més. La revolta de les almorratxes es va encetar l’Estiu del 2005 i des de llavors no ha tingut aturador. 

 

Fa deu anys vam dir prou, després d’anys de boicot,vam decidir viure lliures i ens vam abraçar, ens vam organitzar perquè a l’escola i a casa ens ensenyaren a créixer en igualtat i vam decidir sortir juntes al carrer.

 

Durant aquests 10 anys la festa ha seguit canviant i evolucionant .I així creiem que ha de ser i sobretot amb esperit jove, popular i sempre en consonància amb les voluntats de les noves generacions on tothom qui ho vulgui pugui tenir veu i vot. Hi ha hagut moments de tot: de unió i desavinença, de germanor i també de conflicte però ara sí podem dir que ha valgut molt la pena ja que en la festivitat de Sant Roc hi cabem totes.

 

L’any 2005 vam viure un sant Roc molt difícil però preciós i des d’aleshores el nombre de dones i homes empunyant almorratxes s’ha anat multiplicant i en els darrers anys hem estat més que mai les que hem participat dels cercaviles de macipes i macips. I això ens fa estar contentes. Contentes i orgulloses de la lluita que entre totes hem teixit durant 10 anys.

 

Durant aquest període de temps hem sortit de moltes maneres, solteres, vivint amb parella, enamorats i enamorades, tolerants, amb i sense creences religioses, homosexuals o heterosexuals i fins i tot embarassades, però el més important de tot és que sempre hi hem estat; saltant, cantant, dansant i empunyant almorratxes, almorratxes lliures perquè vivim, gaudim i estimem aquesta festa.

 

Fa deu anys plantejar un canvi semblava un repte impossible, se’ns va posar molt difícil, se’ns va amenaçar i increpar, però ara i amb perspectiva agraïm aquestes dificultats, avui som conscients que NINGÚ voldria retrocedir a la situació discriminatòria de deu anys enrere i que gràcies a aquelles dificultats varem aprendre molt i hem aconseguit un Sant de Roc de totes i per a totes. 

 

Amb aquest escrit volem felicitar-vos, felicitar-nos de tot cor a totes aquelles que any rere any sense defallir us vestiu de blanc, empunyeu almorratxes i sortiu al carrer a renovar el vot de vila. Fa deu anys vam guanyar respecte i llibertat i el nostre reconeixement va ser, és i serà, una almorratxa d’amor que es guarda dins del cor i que segueix donant fruits cada 16 d’agost a la vila d’Arenys de Mar. A totes i a tots, una abraçada per fer-ho possible.

 

Col•lectiu Alternativa Flor d’Arç

Afegeix un comentari nou