San Antonio #elmoll

Els germans Motxo van comprar la San Antonio a Arenys però la barca, com ells, venia d'aigües més avall de l'Ebre. En Motxo (López Subirats) diu que va ser pel 1965 que els seus germans -Alfredo (+) i Enric- van fer societat amb en Mariano Doy i van comprar-la.

 

Va ser un petit arrossegament de fusta, de 10 metres d'eslora, que segons la fitxa del Ministeri va ser construït el 1913. En Frank Gonzàlez té un fotografia de l'any 1947, que havia format part del rol, on es veu que la barca té matrícula i foli de Vinaròs i hi ha estampats els segells del destacament militar d'aquest port.

 

A Arenys es va rematricular (BA-3-2615). Quan van comprar-la els germans Motxo -que el seu avis, a la Ràpita, ja els deien Motxo i l'avia era la Motxa-  aleshores estaven als Catòlics. El seu pare, uns anys abans (potser 62-63)havia portat l'Espartaco, nou, des d'Alacant.

 

La navegació i la feina amb el San Antonio es de bon record pels qui hi treballaren. Entre les seves petites històries  té l'haver fet el rescat d'uns nois de Malgrat que amb un bot havien intentat anar fins a la Pilona i havien quedat a la deriva. De matinada la San Antonio els va trobar i tornar a terra.

 

Els anys 80 la va tenir en Juan José Estrella i Arenys encara hi treballava l'any 1989. Els seus darrers anys els va  navegar en aigües de Villajoiosa, on va ser desballestada a finals de 1996.  

 

Aquest apunt és una primera aproximació a aquesta barca del Port d'Arenys. La informació encara és incompleta i segur que es pot millorar molt. Volem fer-ho a partir de les aportacions dels qui han conegut aquestes barques, la seva feina i les persones i famílies que hi han estat vinculades. Podeu deixar els vostres comentaris en aquest mateix apunt. D'aquesta manera i de forma col·lectiva endrecem la memòria relacionada amb el nostre patrimoni nàutic #elmoll

 

 

Afegeix un comentari nou