El nom de l'orgull

Al cap i a la fi, s’equivoquen els qui creuen que la vaig deixar amb tanta lleugeresa. Com si no fos un ésser humà, jo. Ara: aquesta és només una part de la meva llegenda, la que -ho reconec- no he ni tan sols intentat de desmentir. La veritat és que m’era molt més fàcil quedar-me amb ella que no pas abandonar-la. ¿I per què no ho vaig fer, doncs? ¿Per ambició, per orgull, per honor? ¿Per fidelitat a la meva pròpia llegenda? Però quina llegenda! No siguem ridículs. Justament, pel que fa a l’honor, fa molt de temps que sé que és així com s’anomena l’orgull, és a dir, el no-res.

 

(Fragment extret del conte de Slawomir Mrozec, Don Juan, que forma part del recull titulat La Vida Difícil i que Quaderns Crema publicà el 1995. Tot pensant en el Club de Lectura de la Biblioteca Pare Fidel Fita i els arenyencs que aquests últims dies són, i hores d'ara deuen ser ja a punt de tornar-ne, precisament a Polònia amb aquesta Vida Difícil a la mà i en record del seu autor, nascut el 1930 a Borzecin i traspassat a Niça ara fa poc més de 2 anys).

 

I, posats ja a parlar d'orgull, llegeixo que tal dia com avui és, ni més ni menys, que el Wife Appreciation Day. Ja ho veuen!

 

http://miquelcolomer.cat

 

Afegeix un comentari nou