Preguntem al Govern (novembre 2015)

Al darrer ple municipal vàrem interpel·lar sobre 13 temes al Govern municipal amb desigual sort en les respostes (afegirem algunes de les explicacions que va donar l'Equip de govern)

 

Precs:

1. Demanem al Govern que ens faci arribar una còpia de les Auditories que l'Ajuntament ha encarregat pel que fa a la demanda de Sorea per les demandes de compensació per la baixada del consum de l'aigua, i pel tancament de pous de l'Ajup. Així mateix demanem al Govern que es posicioni pel que fa al presumpte increment de la tarifa de l'aigua l'any vinent.

 

2. Demanem al Govern que traslladi a l'empresa de transport que fa el servei regular entre els dos Arenys, la queixa d'usuaris del bus de línia que sovint els vehicles per qüestió de molt poc temps no esperen a la gent que arriba dels trens. Entenem que no és una competència municipal, però pensem que si que seria una bona gestió que es pugui demanar des de l'Ajuntament, certs retocs en els horaris de pas.

 

Preguntes:

1. Pregunta conjunta presentada per ERC, CUP, PSC i ICV arran del desencontre greu entre l'Ajuntament i l'Ateneu Arenyenc. Més enllà de com s'han succeït aquesta situació i s'han arribat a les males relacions actuals... Preguntem al Govern quins són els motius pels quals no s'ha lliurat a l'entitat la bestreta? Creu l'Equip de Govern que s'acabarà lliurant a l'entitat la bestreta i el total de la subvenció? L'entitat ha manifestat L'Ajuntament demanarà excuses pel tracte que ha dirigit a l'entitat i rfer les relacions?

La resposta del regidor Xavier Masgrau i el debat posterior a l'enregistrament de Ràdio Arenys (minut 16:00 fins a 47:44)

2. Les màquines de la zona blava de Comsa segueixen des de fa mesos sense anar a l'hora. Concretament hi ha desfasaments de retard d'entre 3' i 5'. També hem pogut constatar que des de fa setmanes, hi ha una màquina que no funciona a l'alçada del Calisay. Preguntem al Govern, si s'ha fet alguna gestió al respecte amb l'empresa Comsa. De la mateixa manera, proposem al Govern que com a d'altres poblacions es pugui negociar amb l'empresa la implantació d'una APP per al pagament de tiquets, per pagar el temps que realment estem aparcats. Entenem que si més no suposaria una millora del servei.

L’Alcalde va dir que no tenien constància del desajust de les màquines i la regidora de Mobilitat, Belén Quintero, havia iniciat contactes per aconseguir implantar una app. per facilitar els pagaments.

3. Preguntem al Govern, per la instal·lació d'un càmping entre el Rial del Sapí i del Draper, l'única penya verge que queda a Arenys. Un tema històric, i que ara a través del Registre de Sortides del mes d'octubre, hem pogut veure com l'Ajuntament demana al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat: la sol·licitud d'inici de l' avaluació ambiental del pla especial per a la realització del càmping.

El regidor Masgrau aclareix que es tracta d'un antic litigi (1997) i que tornen a presentar un contenciós però que ha perdut en tres ocasions i que el Govern no té cap pensament de donar cap permís.

4. Preguntem al Govern pel cost que suposa la instal·lació d'una pista descoberta de gel a la Riera aquest Nadal.

La pista de gel a la Riera tindrà un cost de 21.600 euros que assumiran els pressupostos de les regidories de Promoció Econòmica, Turisme i Comunicació.

5. Preguntem al Govern, després que el Club de Patinatge i el Futsal hagin fet públic que aquest any no organitzaran la festa de Cap d'Any al Calisay, fet que tot sigui dit ens sap molt greu, com s'està treballant l'organització de l'esdeveniment.

El govern treballa diferents opcions per tirar endavant la festa de cap d’any (així ho recull Ràdio Arenys). No ens va agradar sentir que calia obrir reflexió sobre si interessava als joves, pensem que no és un bon argument i que és una festa que es va recuperar, justament per evitar que els joves marxessin d'Arenys una nit de gran moviment nocturn.

6. Preguntem al Govern si hi ha alguna novetat respecte a l'arranjament del Camí de Caldes després que el Departament d'Agricultura, ramaderia, pesca i alimentació de la Generalitat hagi notificat a l'Ajuntament d'Arenys la resolució de l'expedient d'ampliació i consolidació del Camí.

Una resposta una mica confosa per dir que sí que es farà alguna actuació però no se sap com ni a on, ni amb quines administracions es negocia. El regidor Masgrau assegura que hi ha prevista una despesa per una obra menor que la del projecte que havia fet el Ministeri.

7. Després que al darrer ple preguntéssim per la fuita de clavegueram al Bareu, i veient que encara hi ha dia si i dia també una cuba d'aigües fecals a la Plaça Lloveres preguntem al Govern amb quina situació es troba el problema.

Masgrau assegura que el la fuita ha estat finalment resolta al trobar una canonada desconnectada de la xarxa general. 

8. A la Revista l'Agenda hi hem vist publicada una carta titulada «No ens escolten» signada per treballadores de la Residència Geriàtrica Municipal que es queixen de la discriminació que pateixen certs col·lectius de l'equipament concretament les netejadores i la fisoterapeuta, pel que fa a l'homologació de categories i sous. Preguntem al Govern, com es troba aquesta situació, i quina resposta ha donat a les treballadores.

Resposta de la regidora de Serveis Socials, Soraya Real (Ràdio Arenys 1:12:00) 

9. Preguntem al Govern com s'està corregint al veïnat del Bareu les incidències produïdes arran del nou canvi de recollida selectiva que s'ha fet aquestes darreres setmanes.

Masgrau explica que els canvis s'han resolt satisfactoriament pels veïns i resolt els casos d'incivisme. No som tant optimistes.

10. Preguntem al Govern, si existeix algun protocol o dispositiu previst per portar sota cobert a les persones sense sostre que dormen a la intempèrie, o a l'interior dels caixers automàtics davant la previsible arribada del fred.

Resposta de la regidora de Serveis Socials, Soraya Real (Ràdio Arenys 1:16:50) 

11. Preguntem al Govern si s'ha treballat amb l'Institut Els Tres Turons també l'intercanvi d'estudiants amb la població agermanada d'Auterive. Ens costa d'entendre que l'Alcalde i la Regidora d'Educació es desplacin a Auterive a signar un conveni anunciat com a intercanvi de joves dels dos pobles, quan en un principi inclou només els de la Presentació.

Un cop desenvolupat el projecte es previst proposar-lo a l'Institut Els Tres Turons. 

 

Afegeix un comentari nou