L'Arenys d'en Camil i 2

He continuat llegint les memòries d'en Camil Mas perquè el primer va ser un llibre curiós. El segon també ha estat tota una descoberta de com es vivia als anys 50. No només a Arenys. 

Diria que en aquesta ocasió en Camil ens fa còmplices d'un diari molt personal. Comparteix i deixa escrit com afectava, a un jove, el fet de saber que, per obligació, havies de fer el servei militar. Per llei havies de regalar dos anys de la teva vida (no entra en detalls si li agraden les armes o no) a l'exercit espanyol. Ell va ser un jove afortunat i no deixa de repertir-ho. Va tenir sort.

D'altra banda, també fa un repàs ben curiós de les botigues/comerços que hi havia a la Riera. Fins i tot recorda la sastreria de Can Calopa! això és un punt a favor seu, no?

Jo m'he desesperat només en un punt, quan comenta que, en aquella època, les catenàries de la via del tren ja petaven i et deixaven 'tirat'....visca el sector ferroviari!!

No sé si en Camil publicarà la tercera entrega de les seves memòries, en tot cas, amb aquests dos llibres ja n'hem après un munt!

 

El primer: http://arenyautes.cat/content/larenys-den-camil

La promo del primer: https://vimeo.com/73175186

Afegeix un comentari nou