Intervenció d'Isabel Roig al debat de la moció de censura d'Arenys de Mar

L'actual Govern de Junts x Arenys, té tot el dret el món a no encaixar bé aquesta moció de censura que avui presentem. Amb tot, no compartim que entenguin la moció per desbancar una persona, i que sota aquest pretext, es vulgui crear crispació entre els veïns i les veïnes de la vila, que es vulgui aprofitar per desacreditar i faltar al respecte a les persones regidores firmants, i per vendre victimisme en clau personal.

 

Nosaltres, sempre hem parlat en clau política i no de bàndols. Vostès ho han volgut convertir en «l'estàs amb mi, o estàs en contra meva», i aquest és un joc molt perillós que no beneficia gens a la nostra població, i amb el que no combreguem. I és per aquest motiu que no entrarem, a replicar cap ni una de les afirmacions que acaba de fer l'alcalde Estanis Fors. El respecte personal es guanya amb la feina i amb els fets, i no amb la manipulació i el menysteniment.

 

A les eleccions del maig passat, la força més votada, Junts per Arenys, va quedar lluny de la majoria absoluta, i això mai els hi ha donat garanties de res, i probablement els hauria convingut de fer una mica d'autocrítica i un molt de reflexió, per constatar, que sent la força més votada, no hagin estat capaços de crear cap complicitat amb cap altre grup municipal, sinó el contrari. El 24 de maig, la gent d'Arenys va escollir els 17 regidors i regidores que estem a la sala, i no a un Alcalde.

 

La incapacitat demostrada per crear una majoria a l'Ajuntament d'Arenys de Mar, ha creat una situació de crisi i desgovern. I més enllà de trobar acords, la renúncia de la regidora del Partit Popular Belen Quintero, i els motius pels quals ho ha fet: «pèrdua de confiança per un seguit d'irregularitats i arbitrarietats en diverses contractacions, en les disposicions econòmiques, i la vulneració dels procediments legalment establerts» són fets i arguments que els grups a l'oposició hem anat denunciant públicament al carrer, als mitjans, i a les sessions plenàries d'aquest mandat.

 

10 regidors de grups a l'oposició vam presentar avui fa 15 dies una moció de censura, com una via absolutament legítima i democràtica per consolidar un govern alternatiu. I per això estem aquí.

 

Els partits que avui donem suport a la moció i a la investidura de l'Annabel Moreno com a futura Alcaldessa d'Arenys, sumem el 53'89% de vots emesos a les eleccions municipals respecte al 28'64% del fins ara equip de govern. I és per aquest motiu que hem impulsat aquest procés per reconduir la governança municipal i a l'Acord de Govern que vàrem presentar ara fa 7 dies al Calisay pels drets socials, per la transparència i el bon govern, amb 4 de les 5 forces que avui presentem la moció.

 

Iniciativa a Arenys, no hem canviat el nostre discurs des del mes de juny quan es va constituir l'Ajuntament, i continuem dient que la nostra vila necessitava un canvi polític al govern municipal d'Arenys de manera urgent.

 

En aquell ple, vam votar de forma simbòlica la investidura d'Annabel Moreno d'ERC com a alcaldessa d'Arenys. El fet que en aquell ple la votació ja quedés amb empat tècnic, ja feia pensar que calia formar un govern municipal des de la pluralitat.

 

No hem enganyat a ningú, ni amb nocturnitat ni amb traïdoria... si repassen les hemeroteques de ràdio Arenys, veuran que ja fa mesos, des d'ICV ens plantejàvem la moció de censura per responsabilitat política. Al nostre entendre, la gestió inexplicable amb el conveni d'una productora audiovisual, fet que va ser la punta de l'iceberg per a la sortida del Govern de la regidora del PP, no era un fet aïllat. Recordem que el Pressupost del 2016, quan s'aprovi definitivament perquè ara es troba impugnat, començarà sense més de 60.000 euros, i veurem si s'acaben recuperant aquests diners.

 

Públicament hem criticat també molts altres aspectes que al nostre entendre no han estat exemple ni de transparència ni de bon govern: el Pla Especial de la Plaça Lloveres, la política de subvencions, les obres de Valldegata aturades a falta d'un paper, la gestió de l'aprovació del pressupost municipal, les diferents versions aportades pel govern a temes com la pèrdua del vial verd d'aparcament tot l'any a la Picòrdia, o els nyaps al Rial de Sa Clavella, el nou Camp de Futbol o els informes contradictoris a obres presumptament il·legals. Hem criticat també les actuacions només pensades de cara a la galeria i les despeses supèrflues.

 

Hem avantposat l'interès d'Arenys per damunt de tot i que ningú es pensi que hem vingut a ocupar una cadira perquè no és veritat. Les coses, quan es fan mal fetes s'han de canviar, i els canvis es fan des del govern, mullant-se i agafant responsabilitats sense por a treballar de valent, i arremangant-se fins on faci falta.

 

Avui es posa de manifest que hi ha gent que es vol entendre, i que ha sabut construir una majoria més amplia per treballar per Arenys. Avui iniciem un camí que no serà fàcil de recórrer, ho sabem... Però l'iniciem amb il·lusió sabent que al llarg d'aquests tres anys i escaig, treballarem per Arenys, per a tota la ciutadania, amb un govern plural que vol escoltar i actuar, obert al diàleg amb persones, col·lectius i agents socials i els treballadors de la casa, i que més enllà del dia a dia, planifica estratègicament a llarg termini l'actuació municipal.

 

Tenim una mica més de tres anys per demostrar que som capaços. Si no és així, les eleccions vinents ho reflectiran. Fins llavors, tenim la gran oportunitat, les ganes i la capacitat per demostrar-ho. Potser alguns que ara no hi estan d'acord, se sorprendran amb la feina feta. Però en tot cas, ens posem a disposició de tothom per a treballar per Arenys i pel bé comú.

 

ERC. PSC, CIU i ICV hem coincidit en aquest repte de fer Govern, i convidem a la resta de forces polítiques i a la gent d'Arenys a treballar-hi.

 

Des d'ICV Arenys treballarem al govern de manera forta, ferma i responsable, per seguir lluitant i defensant polítiques per combatre les desigualtats, la participació, el bon govern, i la transparència. I ens reafirmem amb el compromís real que a Iniciativa seguirem actuant des del convenciment, fermesa, coherència i proximitat, i amb lleialtat institucional, tota vegada que amb radicalitat democràtica.

 

Finalment i ja per acabar, felicitar la persona que estarà al capdavant d'aquest Ajuntament el que queda de mandat, l'Annabel Moreno per tenir el coratge de liderar aquesta alternativa per a l'interès comú de la vila, i també i molt important, per ser la primera dona alcaldessa de la història a Arenys de Mar.

 

 

Afegeix un comentari nou