El VIA també vol dir la seva sobre el model de Ràdio Municipal que volem

No ha estat possible assistir a la tertúlia organitzada aquest matí pel programa El Dominical de Ràdio Arenys, perquè no ens han convidat, ja que només es convidaba a integrants del Patronat Municipal.

De totes maneres, Veïns Independents d’Arenys volem expressar la nostra opinió sobre Ràdio Arenys, sobre el model de Ràdio que volem i sobre la gestió d’aquest model de ràdio.

Pensem que Ràdio Arenys no pot suposar per a les arques municipals un cost anual d’uns 40 milions de les antigues pessetes. Però tampoc volem eliminar aquest mitjà de comunicació que arriba a moltíssimes llars arenyenques i és un referent per a moltes altres emissores municipals de Catalunya.

Així doncs, nosaltres pensem que el model de ràdio municipal que hauria de tenir la nostra vila és aquella a la qual l’ajuntament hauria de conveniar amb una empresa externa la gestió i finançament parcial de la Ràdio, amb la participació majoritària de l’Ajuntament, regulant el seu funcionament a través del Consell de la Ràdio i eliminant el Patronat actual.

Aquest Consell de la Ràdio estaria participat pels grups polítics municipals, representants d’associacions i entitats, així com també per ciutadans. El Consell tindria majoria ciutadana envers a la política i estaria dirigida per un Director del Consell de Ràdio.

El primer que hauria de fer aquest Consell és anar disminuint els costos anuals a través de oferir serveis per a gravar falques publicitàries, llogar part del seu espai per a la gravació de programes d’altres emissores i potenciar la publicitat.

Caldria analitzar si convé continuar amb una programació tant extensa cada dia i també caldria crear la Ràdio a la carta, a on es puguin escoltar programes a través d’Internet o fins i tot a través de la línia telefònica a qualsevol moment.

D’aquesta manera, inicialment es podria anar reduint els costos actuals fins a un 30% durant els primers 4 anys i fins al 50% en els 4 anys posteriors.

Veïns Independents d’Arenys aposta per una Ràdio Municipal de tanta qualitat o més com la actual, però gestionada correctament, sense lligar de mans i peus a qui la dirigeix i que aquest pugui treballar sense pressions ni coaccions polítiques, ja que la Ràdio és de tots, no només dels que governen.

VIA

Afegeix un comentari nou