L'ESCLAT DE LA PRIMAVERA

És una explosió tan impressionant, la que fa la natura cada any quan arriba la primavera, que costa molt posar paraules als sentiments que brollen del teu cor. Avui mateix he pogut anar al bosc i, com que va ploure fa pocs dies, els arbres estaven ufanosos i sadollats, hi havia arbustos florits, flors de tots colors i sobretot el cant dels ocells, que sempre em meravella. I entremig, la meva estimada merla, que és molt garlaire i refila sense parar. Quin concert i quines harmonies tan delicioses que ens regala la natura, i sense pagar entrada. Jo diria que, si et deixes endur per aquesta força potent de la naturalesa, podries entrar gairebé en un estat d’embriaguesa. La teva ment no pot registrar tanta meravella i els teus ulls queden astorats sense poder expressar el que veuen. Quin regal enorme ens ha fet Déu per al nostre gaudi i plaer!

 

I no parlo només de grans arbres i flors molt vistoses, sinó que aquest emergir es constata a tots els nivells. M’agrada contemplar les petites floretes que surten espontànies al camp, com les margaridoies que volen treure el cap i fer acte de presència en aquesta pintura de tots colors que ens concedeix aquesta època de l’any. No cal dir la bellesa que tenen les roselles amb el color vermell, que crida molt l’atenció, i pinten els marges i els camps de cereals.

 

Una anècdota propera és l’hort urbà que té el meu fill a la terrassa, i en què, a part dels enciams que hi ha plantat, amb la pluja creixen les herbetes del voltant, que coquetes també fan sortir la seva flor. Jo anava a arrencar-les i no m’he vist amb cor de treure aquesta petita vida que neix i es vol sumar a l’espectacle primaverenc. Doncs, també gaudirem d’aquestes floretes diminutes!

 

I tenim els dos aspectes que ajuden a mantenir uns bons ànims: el color verd, que relaxa, i els diferents colors de les flors, que ajuden a donar benestar i felicitat amb la seva bellesa. Per tant, anar a la natura i dedicar-se a fer contemplació i meditació davant aquesta boniquesa i amb la música dels ocells de fons és un acte per carregar-nos d’energia positiva, tan necessària i de la qual parlem molt. A voltes ens oblidem de buscar la manera per recarregar-la i així ens estalviarem de prendre vitamines, perquè ja és un gran aliment per al cos i l’esperit.

 

 

És veritat que hi podem trobar els aspectes negatius, com ara les al·lèrgies que pateixen algunes persones amb l’arribada d’aquesta estació de l’any i sobretot amb el tema del pol·len. S’han de medicar i lluitar contra aquesta reacció del cos. I segur que hi han altres situacions que es presenten en aquesta època i que jo ara desconec, causants d’alguns trastorns incòmodes. Desitjo que es puguin resoldre i que puguem continuar entrant amb alegria en el gran espectacle que ens ofereix la natura cada temporada, amb aquest renaixement grandiós per tirar la vida endavant.

 

“Camina amb lleugeresa en la primavera, la mare terra està embarassada.” (proverbi)

 

 

                                                      Mª Teresa Quintana i Riera

Afegeix un comentari nou