Rates a la Torre d'Arenys

De fet no ha estat fins ara que tinc les primeres sensacions de trobar-me de vacances. Un cap tard de diumenge conscient que demà no aniré a la feina. El cap de setmana ha estat prou mogut com per no adonar-me'n, però ara sí, ara veig que tinc unes quantes setmanes per endavant per fer tot allò que no faig normalment, o si més no per deixar de fer les habituals.

Em sobra la calor, trobo a faltar dies de núvols i pluja, que és com més bé em bellugo. Confio en què es compleixin les prediccions que el mes d'agost d'enguany serà més plujós de l'habitual. Em sap greu pels qui els perjudica, però portem una colla d'anys que els estius són llargs i pesats, i es tracta de compensar-ho.

Aquests dies, tot i que no hi ha molt moviment local, sí que he observat que es produïen algunes queixes de vilatans respecte a mesures preses per l'equip de govern local. Ahir parlava de la tarifació social i no fa massa de la nova llei de tinença d'animals domèstics. Avui veig que són els veïns de la Torre d'Arenys, els que es queixen per les rates. La seva opinió és que la recollida porta a porta en un edifici d'uns 120 veïns és inviable i és la causa de la proliferació de les rates. Reclamen contenidors com a la part alta de la vila, on hi ha concentració de pisos.

El fet no és nou i recordo les discussions que en el mandat 2007-11 tinguérem entre els partits en coalició de govern. Continuo pensant que la recollida porta a porta és molt interessant, però que no serveix a tot arreu. No és el mateix que em vinguin a recollir la brossa a casa, que només som quatre veïns, que al davant de l'edifici que en té més de cent.

A Arenys hi ha rates, moltes rates, i aquestes surten on hi ha concentració de porqueria. Seria bo tenir-ne consciència i deixar una mica de banda els idil·lis i ser pràctics on cal ser-ne. Entenc les queixes dels veïns perquè és molt desagradable trobar-te aquests animalons al voltant de casa teva.

Afegeix un comentari nou