Campanya electoral en clau local

La mitjanit passada va marcar l'inici de la campanya electoral al Parlament català, també a Arenys de Mar. Una campanya on destaca la situació dels presos polítics, alguns d'ells presents a les llistes dels principals partits sobiranistes. Una situació que caldrà veure si els beneficia o perjudica i, sobretot, caldrà observar què passa amb ells l'endemà de les eleccions.

Els polítics locals han reproduït les paraules dels seus líders nacionals, sense massa dificultats a l'hora de defensar els seus principis i objectius. Tots excepte els amics d'ICV que tenen un paper molt difícil ja que ningú no els pot negar la seva simpatia sobiranista, però en aquesta ocasió els toca donar suport a una candidatura que ha deixat clar que no és independentista i que, a més, en campanya s'ha manifestat molt crítica amb el posicionament independentista.

No és estrany que anunciïn una campanya de mínims a Arenys de Mar, doncs, saben que en aquestes condicions gairebé el millor que pot passar es que arribi el dia de les eleccions amb el mínim soroll possible, i derivin tot l'interès i atenció al fet social, que és políticament correcte i poden deixar anar un bon discurs.

Davant de dubtes, però, l'opció dels comuns és, per a Catalunya, molt millor que qualsevol d'aquelles que han donat suport a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, amb menyspreu cap a les institucions catalanes, els seus representants polítics i la població en general. Aquí no hi ha amics que hi valguin, aquí i ara és hora de defensar els nostres drets, les nostres institucions, la nostra cultura, la nostra llengua i la nostra gent.

Afegeix un comentari nou