'De campanya' a la Plaça de la Mare Paula

Aquest matí hem anat a "fer campanya" a la Plaça de la Mare Paula Montal. Ahir va anar-hi el PSC, amb un inflable a una punta de plaça, mentre a l'altra punta hi havia el contacontes de la Biblioteca. A la mateixa hora un altre inflable, pagat per CiU, davant del Calisay. I el cap de setmana vinent, més inflables i xocolatada, patrocinadors diversos a la Plaça de la Mare Paula.

Nosaltres també hem anat a "fer campanya", acompanyats d'en Toni Vives i la Banda dels Nassos. Ho han fet de nassos. En Toni Vives ja fa temps que s'ha especialitzat amb la música tradicional i la animació infantil i han fet ballar i saltar a tota la canalla i als pares i mares. Uns quants veïns i veïnes han seguit tot el ball des dels balcons i des de baix me'ls mirava i intentava posar-me en la seva pell. No semblava que els molestés ni la música, ni l'activitat a la plaça, però no m'he pogut estar de pensar si era correcte aquest intrusisme intensiu i reincindent durant quinze dies. Resulta que a Arenys qui vol es vol vendre al veïnat més abstencionista munta un acte a la Plaça de la Mare Paula (En aquest context es poden entendre comentaris com el d'en Joaquim -que miraré de contestar-)

Tot seguit del ball hem començat l'acte polític. Hi han intervingut diversos membres de la candidatura. Per una banda en Francesc Castell i la Katy Vidal, que són veïns de la Plaça Mare Paula i el carrer de les Doedes i que han comentat l'evolució que ha anat visquent el veïnat. En Francesc ha remarcat que els grans canvis s'han produït “quan hi ha hagut governs d'esquerres”. També han parlat, dalt de l'escenari la Georgina Yglesias, que ha reclamat el paper dels joves a participar i decidir el futur d'Arenys (Us recomano la lectura de l'apunt que ha fet la Georgina sobre la seva implicació a la campanya i que ha servit per estrenar el seu bloc a arenyautes.cat) L'Assum Balliu, que és la 3 de la llista, ha destacat el compromís d'ICV per l'educació pública i Isabel Roig, que va número 2, ha insistit en la voluntat de fer que, amb diàleg i participació, l'Ajuntament s'obri a tothom.

Jo he tancat el torn de parlaments. Tothom havia estat prou breu, així ho havíem pactat per no cansar. Jo m'he allargat una mica més i ho he fet conscient que no només m'adreçava a la gent que hi havia al davant, a la plaça, sinó a tots els veïns i veïnes que quan hem començat a parlar havien anat sortint als balcons. M'ha sorprés gratament que quan ens hem posat a "fer campanya" ha estat quan hi ha hagut més atenció als balcons i em satisfà que petits exemples d'aquesta mena demostren que la ciutadania no està tant desmotivada com ens pensem.

Aprofito per repetir, i deixar per escrit, que des d'Iniciativa per Catalunya Verds ens hem fet nostres el llistat de projectes, idees i suggeriments que han fet l'Associació de Veïns Arenys Nou. I ho he fet convençut del paper estratègic que té aquesta zona en el futur d'Arenys de Mar. Més tard o més d'hora La porta d'Arenys a de ser per la part de dalt de la Riera i per aquest motiu ha de ser un espai digne, ordenat i que faciliti l'accés al nucli urbà. Ara mateix aquesta zona és una cúmul de conflictes viaris i de mobilitat que cal resoldre. Es evident que el primer que cal solucionar és el pas de persones i vehicles per tot el nus de Vallvidrera. Canviar l'entrada principal a Arenys de Mar té especial sentit si volem aconseguir que la a carretera N-II perdi pes i sigui cada cop més urbana o que el tram baix de la Riera, a dins del nucli antic, pugui guanyar-se pels vianants.

Només afegir que no m'he pogut estar de recordar els espais naturals que aquest veïnat va perdre amb la construcció de l'autopista. Aleshores eren les últimes cases d'Arenys de Mar i el sorral de la Riera amunt era un espai de descoberta que s'oferia immens, amb les les misterioses entrades dels rials, vorejats de tàpies. Hi havia pujat amb el sol de migdia picant a l'esquena o també ja ben fosc, mig esporuguit per les ombres i els remors sobtats que feien que accelerés el pas cap a casa.

La fotografia: és de l'Àlex Aguiló (que diu que la dóna amb Creative Commons)

Afegeix un comentari nou