Evitar propaganda electoral

S'acosten eleccions i, com sol succeir, aviat trobarem un munt de sobres de propaganda electoral a la nostra bústia, que generalment no desitgem, que ignorem i que automàticament van a la paperera sense obrir.

Si penses  —com jo—  que no necessites aquest tipus de propaganda perquè ja tens clar el tu sentit del vot, o potser perquè ja ho decidiràs en el col·legi electoral i, en definitiva, perquè es tracta d'un malbaratament de recursos econòmics que únicament provoca contaminació mediambiental (paper i plàstic), segurament t'has preguntat més d'un cop (probablement a cada convocatòria) com evitar que t'arribi tot aquest spam.

Fins fa poc no era possible evitar-ho. Tanmateix, ¿sabeu que ara ja podem donar-nos de baixa del registre que després utilitzaran els partits polítics per a enviar-nos aquesta propaganda electoral no desitjada? Doncs efectivament és possible i ho acabo de fer.

Des del passat 5 de març podem evitar rebre en el nostre correu de casa aquests enviaments massius, amb un tràmit senzill fet des del web de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) si no volem desplaçar-nos fins a la delegació provincial de Barcelona (Via Laietana, 8, entresòl). Aquestes exclusions són contínues (es poden sol·licitar o modificar durant tot l’any) i tenen efecte permanent mentre l’elector no es manifesti en sentit contrari.

Qui ja tingués coneixement d'aquesta funcionalitat i hagi fet el tràmit abans del dia 18 de març, ja no rebrà cap correu postal en les properes eleccions. A banda, qui ho hagi fet o ho faci després d'aquest dia 18 de març encara rebrà les de les properes eleccions, però ja no en rebrà cap més en el futur mentre no es modifiqui l'opció per la nostra part.

La pàgina web és aquesta: https://sede.ine.gob.es, i, és clar, caldrà un identificador digital (sistema Cl@ve o DNI electrònic -cal un lector-).

Seguidament us passo quatre captures de pantalla que corresponen a aquest tràmit.

 

Afegeix un comentari nou