Arenys en Comú promou dedicar una plaça a la República

La proposta neix en commemoració del 88è aniversari de la proclamació de la Segona República

 

 

El 14 d'abril s'acompleixen els 88 anys de la proclamació de la 2a República, el primer règim democràtic de la nostra història que va instaurar un veritable Estat de Dret i va proclamar una de les constitucions més democràtiques i avançades d'Europa.

 

Arenys en Comú proposa reivindicar la vigència dels valors republicans com la sobirania popular, la igualtat, la justícia social, el laïcisme i el dret a decidir el model d'Estat. En aquesta línia, considerem adient i necessari anomenar una plaça d'Arenys de Mar com a 'Plaça de La República'. L'emplaçament escollit podria ser el solar de la caserna de la Guàrdia Civil un cop aquesta estigui enderrocada. Aquesta proposta es formularà de manera oficial a través d'una moció del grup municipal d'ICV en el pròxim ple de l'Ajuntament del dia 25 d'abril.

 

La 2a República va aixecar l'ànim del poble amb un programa alternatiu a la vella Espanya cacic de la Restauració, un programa de canvi social basat en la reforma agrària i el protagonisme del moviment obrer, la separació de l'Estat i de l'Església, el control democràtic dels cossos armats, una ambiciosa feina educativa i cultural, i una resposta política a la pluralitat nacional de l'Estat espanyol.

 

Entre els principals avenços, la República va obrir la porta a la participació de les dones, que van conquerir el dret a vot, el matrimoni civil i el dret al divorci.

 

Des d'Arenys en Comú considerem que el 14 d'abril ha de ser una data per reivindicar els valors republicans d'igualtat, solidaritat i fraternitat i reclamar el dret a escollir el model d'Estat i en conseqüència també el cap d'Estat.

 

També el 14 d'abril ha de seguir essent una data per no oblidar la tasca de les persones que van tenir responsabilitats en els ajuntaments republicans dels nostres pobles i per recordar que van ser precisament unes eleccions municipals les que van obrir el proces constituent i de canvi de règim.

 

 

Som-hi Arenys!

 

 

 

1 comentari

Afegeix un comentari nou

Comentaris

enricp

M'agrada la idea!!!!

Enviat per enricp el Dm, 30/04/2019 - 18:14

M'agrada la idea!!!!