A l'espera dels resultats municipals de la nostra vila

Passen cinc minuts de les 9 h del matí i això vol dir que les seus electorals ja han obert perquè els vilatans del país puguin emetre el seu vot. Avui els resultats diferiran d'un lloc a l'altre, perquè ens referim a les municipals. Malgrat tot, a l'hora de fer valoracions s'agafarà el conjunt de les poblacions per confirmar o no que el PSC continua en el seu ascens i paral·lelament C's deixa d'ocupar els primers llocs del cinturó metropolità de Barcelona, o que el procés independentista encara té vida.

A Arenys podrem comprovar si l'exalcalde censurat recupera l'alcaldia i deixa a l'oposició qui li va prendre la cadira amb el concurs de quatre forces polítiques més. Veurem si ERC fa bons aquests tres anys que ha ostentat l'alcaldia o si, per contra, paga la incapacitat de l'alcaldessa d'acostar-se als vilatans, amb actituds poc empàtiques.

Les eleccions municipals no són, però només cosa de les persones, encara que aquestes aportin un valor afegit important. A les eleccions municipals també hi compten les marques dels partits, i això en aquests moments afavoreix ERC i PSC, en funció dels municipis i la seva tradició.

Estanis Fors té uns votants molt fidels que es miren poc la marca del partit i molt més la persona. Això es va demostrar ara fa vuit anys i reafirmar en les darreres eleccions municipals. No és el cas d'Annabel Moreno que les sigles del partit la poden mantenir a dalt, o a la majoria dels altres líders locals que compten amb el moment dels seus partits per treure un bon resultat.

La CUP té el repte d'haver aconseguit convèncer que són un equip fort, jove i il·lusionat, capaç de dirigir l'Ajuntament, després de vuit anys a l'oposició, una oposició aïllada i coherent amb els seus principis, però sense compromís de govern, més enllà del suport a la moció de censura.

D'aquí a 12 hores coneixerem l'opinió dels vilatans i el suport que hauran donat a les diferents candidatures que es presenten a la nostra vila marinera. Sort i encert!

Afegeix un comentari nou