Neguen l’ús del català entre els països catalans

Una vegada més queda demostrat que a l'Estat espanyol li molesta més un català que un basc. Li molesta més que existeixi una cultura i una llengua catalana que no pas una banda armada. Queda demostrat amb tot el conjunt de declaracions i actuacions contra Catalunya i el català. No poden amb la seva ànima i no ho poden amagar.

La darrera notícia és la declaració de l'advocacia de l'Estat que el govern valencià no es pot adreçar al govern català i el balear, en català, sinó que ho ha de fer en castellà. No és només un atac a la llibertat d'emprar la llengua pròpia, sinó que al mateix temps és una absurditat. Oportunament la Generalitat valenciana ha respòs que continuaran fent-ho en català. Com ha de ser!

El govern socialista espanyol torna a insistir en voler ser més papista que el PP. Sembla que lluitin per veure qui és més agressiu contra Catalunya, i en aquest cas, els països catalans. Mentre manifestin l'odi contra el fet diferencial català, ens tindran a l'altre costat i amb més ganes que mai de fotre el camp. 

Avui llegia que el ministre Borrell, que és català per accident, està treballant fort a l'exterior per demostrar que Espanya és un país demòcrata, preparant-se contra els efectes de la sentència condemnatòria als nostres presos polítics. No s'adona que és una feina efímera, que de seguida es veu el llautó. És cert que ens obliga a fer-nos-hi més, però simplement hem de demostrar allò que som, allò que volem i la democràcia que estimem i posem per davant de tot, també de les lleis, que no són dogma de fe.

Afegeix un comentari nou