Es vol allargar la presó preventiva dels presos polítics

Pendents de la sentència del judici als nostres presos polítics, avui hem conegut la petició de la Fiscalia d'allargar la presó preventiva als dos jordis, que la setmana vinent farà dos anys que la pateixen. La presó preventiva té un màxim de dos anys, però es pot prorrogar dos anys més. En principi tot feia pensar que el Tribunal Suprem dictaria sentència abans de complir-se els dos anys, però sembla ser que no hi ha unanimitat i això és el que voldria la presidència del Suprem.

No cal dir que resulta indignant tot el sarau que envolta el judici, amb una confiança zero sobre l'objectivitat de la sentència a conèixer ben aviat. La impressió que tens és que es passen les lleis pel forro amb l'ajuda del poder policial. La interpretació que fan dels fets és totalment parcial i interessada, moguda per l'ànim de revenja que ha dominat des de la gran victòria de l'independentisme, el dia 1 d'octubre de 2017.

Avui també hem conegut que la CUP ha aconseguit reunir sobradament el nombre d'avals per poder-se presentar a les eleccions generals del 10 de novembre, la qual cosa és bo per als catalans que des de fa temps havien reclamat la seva presència a Madrid. Unes previsions de resultats que sortien aquest cap de setmana els donaven de 3 a 5 escons, un resultat que pocs s'ho creuen, però que li donarien un altre aire a la presència de catalans al Congrés de Diputats de Madrid.

Afegeix un comentari nou