La decisió estava presa

M. Rajoy ens diu en les seves memòries que la decisió estava presa i que fes el que fes el president Puigdemont ell aplicaria l'article 155 de la Constitució. Aquesta afirmació no canvia res de la situació en què ens trobem, però sí que deixa en evidència totes aquelles persones i mitjans de comunicació que varen acusar Puigdemont de ser culpable de l'aplicació de l'esmentat article. Encara que hagués convocat eleccions, Madrid hauria governat la Generalitat.

És bo conèixer la veritat de les coses i se li ha d'agrair a Rajoy que ho confessi tant poc temps després. Si més no serveix perquè Puigdemont salvi els mobles en aquesta decisió. Ell ho tenia molt clar, ja sigui perquè algú li va dir, o perquè ho ensumava. Puigdemont no es va refiar mai del govern de l'Estat i per això va fer el que li va semblar més oportú i encertat. A partir d'aquí que cadascú en tregui les seves conclusions.

Ara ens trobem en mig d'unes negociacions per formar govern a l'Estat espanyol, i és important tenir-ho present i recordar a qui calgui que no hi ha estabilitat a Espanya, perquè no n'hi ha a Catalunya. Mentre no es solucioni políticament la situació catalana, Espanya anirà a la deriva. És impossible trobar aquesta estabilitat del tot, mentre hi ha una part important que no té resolta la seva situació, i no és només qüestió del govern català, sinó que Madrid, i en aquest cas el PSOE, hi té molt a dir.

Afegeix un comentari nou