Agafant el fil

Espero que no em renyeu per tenir tant oblidat el bloc. Ja hem dit adéu a l'estiu i m'han quedat pendents un quants apunts que espero poder recuperar un dia o altre (en especial un segon apunt de Sant Roc). De l'estiu de les retallades espero que em quedi el record de les coses bones, com l'estada al l'Ebre o les estones a la Platja d'Arenys (ni Primera, ni Picòrdia) que enguany he redescobert.

Ja han passat 100 dies del nou ajuntament i el darrer Ple municipal va tornar a ser una mena de muntanya russa (sense entrar en models o parcs de referència) per l'Equip de govern. L'oposició real -que no inclou el BLOC*- va proposar el punt a l'ordre del dia i va aprovar que no s'aturi l'execució del projecte de la platja del Cavaió. Un projecte que l'Alcalde, just uns dies abans, assegurava que aturaria sinó es feia amb l'aparcament que ell exigia. Un posicionament no massa positiu en uns dies que totes les administracions superiors el que estan esperant es poder passar les tisores i retallar inversions.

Els nous regidors i regidores han tingut temps aquestes setmanes per situar-se en les seves noves responsabilitats. Hi ha hagut algun anunci interessant, com la confirmació de l'extensió de la recollida selectiva porta a porta a tot el municipi que assegura el suport de bona part de l'oposició.

El mateix Ple va obrir amb una bateria de notificacions i acords sobre les sentències adverses que ha rebut els darrers mesos l'Ajuntament. Les que són de negligència pròpia, de tècnics o polítics, va quedar dit que s'esbrinarien i aclaririen responsabilitats, però la que m'indigna d'una manera especial és la que no rebem cap indemnització, a compte de l'IBI, pels terrenys afectats pel peatge. Aquesta exempció, que va acordar l'Estat, era una injecció econòmica important -que ara compensaria les sentències adverses- però, sobretot, hauria de compensar un greuge col·lectiu, que ningú ha compensat, per l'afectació de les hectàrees del peatge. L'obra del peatge va ser un injustícia i que no se'n rebi aquesta compnesanció ho torna a ser.

#carrilbici (dedicat a l'Oriol Miralles)

I va ser motiu de pregunta al Ple quin era el futur al carril bici després d'un seguit de declaracions contradictòries entre l'Alcalde i la regidoria de Governació. Al Ple van dir que el carril bici no desapareixerà i que li cal una revisió. Estic d'acord que es pot millorar tant en el tram del nucli antic i a la part alta de la Riera però penso que aquesta nova proposta pot fer-se amb urgència i sense necessitat d'eliminar-lo. De fet, a la part baixa, ja no hi ha carril bici.

Amb l'argument de garantir la seguretat als vehicles industrials de gran tamany (segons diu a la nota de premsa) s'han enretirat les jardineres i s'ha fet més ampla l'espai pels vehicles, justament a un tram senyalitzat com a residencial i, per tant on hi tenen prioritat les persones. L'absurd i contradictori de la mesura i l'argumentació és la preocupació pels “vehicles de gran amplada” que, segons la senyalització de la Riera ja no haurien de poder-hi passar.

Bé i, en aquest conjunt de despropòsits, com a mínim ja s'ha aclarit el misteri de la dualitat “Govern/Oposició” que va anunciar el BLOC-VIA i que amb fe democràtica havíem arribat a acceptar. Ara, però, el regidor opositor accepta la sisena tinença d'alcaldia i per tant, formalment, se situa com a membre del Govern, no només en les seves àrees específiques, sinó en tots els acords que ratifiqui en Junta de Govern...

No burxaré amb el tema de la coalició de Govern (CIU+PP+BLOC) que els de la SIC i Rc ja deuen tenir prou pena. Sí però que va semblar-me molt trist que la pregunta sobre si el Govern té previst redactar un Pla d'Actuació Municipal (PAM) per aquest mandat no va merèixer cap resposta intel·ligent de cap de les tres forces de Govern i, ho va rematar l'Alcalde Fors sentenciant que la referència de treball, objectius i compromisos “són els que hi ha al programa de CiU”. Un gran afirmació que demostra el respecte que té als seus socis de Govern i com interpreta la representació institucional (suposo que posteriorment es va disculpar amb els qui li donen suport)

Bé.. seguirem!

Afegeix un comentari nou