FotoDenúncia (invasió mobiliària)

Quan vaig arribar a Arenys, un dels aspectes que em va atraure era, evidentment entre molts d'altres, les voreres generoses en amplada que la ordenació urbanística ja feia anys que contemplava en favor dels vianants, en contraposició amb les distribucions obsoletes que podem advertir a qualsevol nucli antic, sigui del poble que sigui.

Tanmateix, però, observo d'un temps ençà que estem admetent com a vàlid el model d'ocupació parcial de les voreres per part de no pocs bars i cafeteries. En efecte, a poc que sortim al carrer no trigarem a trobar-nos amb algun coll d'ampolla a causa de l'extensió de les taules i cadires parades per aquests establiments. Abans de la "invasió" s'hi podia transitar sobrerament en aquests punts, i ja no ho dic pel que fa a vinanants, sinó més aviat a pares/mares amb cotxets de nadons, vehicles de minusvàlids o canalla amb patinet. Si això li sumem l'aglomeració que atrau el mercat setmanal, una fira o altra activitat lúdica, l'embús i incomoditat la tenim garantida.

Ara sembla que la necessitat comercial justifica que s'ens estigui guanyant metres i la partida als vianants. Però ves per on que encara observo un xic d'agosarament, n'estic convençut que desautoritzat i amb desconeixement del govern local. Hi ha almenys un, d'establiment, que sembla no tenir prou amb l'ocupació parcial de la vorera, perquè la fa seva pràcticament al cent per cent. Observem la tercera fotografia i imaginem-nos l'escenari al complert, és a dir, amb les taules i cadires ocupades i amb vinanants que tractarien de sortejar tots els obstacles amb la millor perícia possible. Per descomptat, un pare o mare amb cotxet hauria de desistir i travessar pel la calçada. Ja sé que aquest punt en concret no hi ha gaire trànsit de persones, però penso que això no és prou argument per ocupar tota la vorera.

Fóra bo que procuréssim frenar una mica aquesta onada.

1 comentari

Afegeix un comentari nou

Comentaris

metri

Molt d'acord amb tu, Joan. Al

Enviat per metri el Dll, 02/12/2013 - 16:19

Molt d'acord amb tu, Joan. Al respecte del que denuncies, jo mateix tinc una anècdota d'aquest estiu, al voltant d'invasó descarada de vorera de vianants. Concretament a la riera, cantonada Xifré, on em vaig trobar dificultats per pasar sense ensopegar amb clients asseguts a la terrassa invasora.. Li ho vaig fer saber al cambrer i es va emprenyar de mala manera.