històric entrades

isabel

June 2013

January 2011

October 2010

June 2010

May 2010

April 2010

March 2010

February 2010

January 2010

April 2009

isabel
Felicitacions als polítics!
Felicitacions als polítics!
Avui no em puc estar de felicitar a tots els partits per la seva feina. El Ple Municipal ha d'aprovar els membres del nou Consell d’Administració de Ràdio Arenys: Joan García, Victòria Piany, i Lluís Danés. Més enllà dels noms vull parlar del treball que aquests representen. Em puc imaginar la feina feta pels diferents representants polítics per tal de triar les persones que millor puguin ajudar a encarar aquesta nova etapa de la nostra emissora.
De ben segur que han estat moltes les reunions en les que, plegats membres del govern i de l'oposició, han proposat, discutit i valorat les millors opcions, sempre tenint en compte el treball que aquest Consell haurà de dur a terme, que no serà poc. Estic convençuda que aquestes trobades, segurament moltes i llargues, tindran el fruit esperat. Hem de tenir en compte que s'han acabat aquells patronats que es reunien amb prou feines dos cops a l'any per aprovar les programacions i el pressupost. Encoratjo als nous membres del consell a treballar i molt.
Tot i el consens amb que s'aproven els noms permeteu-me felicitar en especial a Ramon Vinyes, com a alcalde i a Jordi Pera, com a Regidor de Comunicació. Segur que tots dos hi han esmerçat molts esforços perquè segur que són conscients de la importància del moment. Amb l'EPE de Ràdio Arenys es fa un pas important i no s'hagués entès que ells no haguessin estat a la l'alçada i no haguessin treballat de valent perquè el Consell d'Administració fos efectiu.
Endavant amb la bona feina que tots fan ... jo em quedo tranquil·la tot pensant que treballen sempre així!

November 2008

June 2008

isabel
PARE
PARE
Fa molt temps que no podia posar-me a escriure un apunt. De fet al principi la causa va ser la manca de temps tot i que en tenia moltes ganes de fer-ho i moltes coses a dir. Després tot va canviar, bé el problema de no tenir temps no, però sí les ganes d'escriure i tot perquè només tenia una cosa que volia expressar i la volia compartir amb tu i ja no hi eres ...
Quan fa 3 mesos vas marxar em vaig prometre que si tornava a compartir algun sentiment en el meu bloc aquest no podia ser un altre que l'amor, el respecte i l'admiració que m'impregnava quan estava amb tu. Des d'un bon principi vas omplir de sentit les paraules PARE, així és com et deien i jo també ho feia, tot i ser en realitat sogre ... però és que et sentia pare i no em costava dir-te així. Tot i això sempre em va agradar combinar-ho amb Quico, em sentia tan pròxima a la teva manera de fer que no em costava utilitzar el diminutiu del teu nom.
Diuen que sempre havíem tingut una connexió especial, jo la sentia. Quan em vaig quedar embarassada dels 2 “petardos” de casa, veia els teus ulls il·lusionats davant de l'arribada d'elles però també les teves mans apunt per ajudar. Quan van néixer la Ivet i l'Ainara vas deixar de ser el pare. I això va ser meravellés perquè vas passar a ser l'AVI Quico. No hi ha dia que les vegi que no et vegi també a tu. He vist a molt poques persones tant emocionades al costat de les meves filles com a tu. De la mateixa manera que havies donat sentit al teu primer nom ho vas fer amb aquest.
Vull dir-te que no aconsegueixo dir-te adéu. Vull retreure't que en les últimes paraules que em vas dir quedessis en que ens veuríem dimarts o dimecres i no va ser així. Vull que sàpigues que no he conegut a una persona amb tanta bondat i generositat com tu. Vull fer-te arribar l'angoixa que em provoca no saber com trobar-te per donar-te les GRÀCIES, per fer-te una abraçada i dir-te que T'ESTIMO I ET TROBO A FALTAR.
Les nenes pregunten per l'avi. El primer dia només entrar a casa ja ho van fer i de seguida em va sortir una resposta: -L'avi està amb el sol i la lluna!. T'enrecordes del viatges a l'Escola Bressol cantant el Sol, solet o La Lluna, la pruna? Aleshores em va semblar que era una manera de que sempre sabessin on estaves. Ara admeto que la que necessita saber on trobar-te i tenir-te aprop potser soc jo.
Finalment he pensat que potser aquest era l'espai en el que podia expressar-me, deixar-me anar, desfogar-me... Els meus apunts, no gaires per cert, sempre m'han servit per compartir allò que sento. D'altre banda, i tot i que hi treballo a diari, les TIC encara em semblen una cosa un xic màgica, potser aquest misteri que per a mi amaguen ajuda a fer-te arribar aquestes paraules.
UN PETONÀS PARE!

January 2008

isabel
Un bon any també per la Ràdio
Un bon any també per la Ràdio
Em retrobo amb vosaltres després d'uns dies de festes, de trobada amb la família i els amics més propers. I després d'un munt d'activitat, de sobretaules i bones estones comparteixo amb vosaltres els meus pensaments i els meus sentiments. Vull parlar de nosaltres, de la Ràdio, dels que la feu, dels que l'escolteu, dels que la sentim molt aprop.
Fa 15 dies vaig escoltar la Ràdio i no me'n puc estar de transmetre la tristesa que vaig sentir en aquell moment. No podia analitzar, en aquells moments, el fons de la polèmica sorgida arran de l'abolició del Patronat de la Ràdio que es va fer al darrer ple de l'any i de manera conjunta amb la resta de Patronats. El que sí sabia ja en aquell moment era que aquest pas administratiu, que podia ser posat en qüestió, no significava de cap de les maneres el final de la Ràdio, sinó l'inici d'un procés de canvi en la gestió.
Tot això passava al programa El Dominical i perquè no hi hagi cap dubte sobre el meu respecte als professionals que hi estaven al capdavant, abans de continuar, us vull dir què sento pel director del programa, l'Enric Sierra. A nivell personal l'Enric ha format part de la meva infantesa i el sento com de la família, amb els anys la relació ha anat minvant però el sentiment d'aquells anys continua intacte. A nivell professional l'admiro. En primer lloc per la seva tasca, pels seus càrrecs, fins i tot diria que, com passa moltes vegades, és una persona poc valorada a casa seva, és a dir a Arenys. Segurament no som conscients de la seva vàlua. Una circumstància que segurament es dona perquè és una persona molt propera i molt entregada. Actualment és el director de La Vanguardia Digital i aquest càrrec i la feina que comporta no l'han portat a deixar de col·laborar amb Ràdio Arenys, a estar al capdavant d'un dels programes més esperats pels oients.
Feta aquesta prèvia vull dir, al meu entendre, el que va passar fa 2 diumenges no va estar bé. Sincerament penso que no es pot jugar amb els sentiments d'un dels pilars de la nostra Ràdio, els oients. Quan vaig sentir a l'Antònia Mari oferint casa seva perquè poguéssiu continuar fent ràdio vaig saber que la cosa no anava bé. La tristesa va augmentar quan la Pilar Barrera demanava que no s'acabés la Ràdio perquè era part de la seva vida. Ningú va ser capaç d'explicar a aquestes oients preocupades que el que estava passant no tenia res a veure amb el tancament de l'emissora. Els oients van reaccionar així després de frases com la de la que en aquells moments era encara directora provisional, Mar Sanchez, va dir : “Ens queden 2 dies” o la de l'Enric quan deia: “No sabem si hi serem diumenge que ve”. Crec que haig de fer públic el meu desacord amb el joc que vaig escoltar. Frases poc concretes o insinuacions com aquestes van portar el dubte a molts arenyencs sobre el futur de la Ràdio. A casa vaig rebre 3 trucades durant el programa de persones que em deien. “Estàs escoltant la Radio? Potser la tancaran”. Crec que és un exercici de responsabilitat quan veus aquestes confusions aclarir la situació.
Un altre tema és el procés seguit per l'equip de govern. Un treball mal explicat i segurament poc programat. Temes com què passa ara amb el reglament de règim intern o amb la direcció de l'emissora, donat que en Francesc Garcia, actual director té l'encàrrec només fins al 31 de gener, són temes que el Regidor de Comunicació ha d'explicar. Ho ha de fer a la població, però especialment, als treballadors i col·laboradors de la Ràdio i a la resta de forces polítiques. Aquí recolzo les peticions d'en Francesc. De fet em vaig poder reunir amb ell i vaig veure que malgrat el rebombori dels comunicats i les denúncies que en ells s'anunciaven, la seva prioritat és parlar i resoldre el conflicte. Una actitud i intenció que també vaig descobrir parlant amb el Regidor, Jordi Pera. Qui assegurava que en els propers dies es reuniria amb el Consell General de la Ràdio i amb la resta de partits polítics per poder clarificar la situació. Com ja vaig dir a en Francesc, Ràdio Arenys es mereix sortir als mitjans de comunicació no per temes judicials sinó com mitjà de comunicació exemplar. Personalment no m'agradaria que passes com quan sorties a fora i parlaves d'Arenys i tothom el coneixia però per les Rierades. Estem en un moment clau, el pas cap a una empresa pública, un objectiu compatit per totes les forces polítiques i per la gent de la Ràdio, ha de millorar el funcionament. Podem aprofitar aquest fet per ser un bon exemple a altres emissores municipals que decideixin fer el pas.
Crec que tots tenim la responsabilitat de col·laborar perquè a Arenys hi hagi bona comunicació, i això vol dir que hi ha de ser en quantitat però també en qualitat. Confio que la situació es recondueixi i sobretot que no tornin a sortir mal parats els oients, ells no s'ho mereixen.
Per acabar crec que és un bon dia per posar un punt i seguit a la meva col·laboració amb l'emissora, esperant que la situació es recondueixi i sobretot agraint a en Josep Mª Cano que ja fa uns mesos em tornes a obrir una portada que en el passat s'havia tancat bruscament.
Una abraçada a tots i molta sort en aquest 2008!

December 2007

November 2007

isabel
Aprendre
Aprendre
Ahir vaig acabar realment esgotada, però aquest matí m'he llevat amb un agradable record, el que m'havia deixat l'inici dels cursos No et quedis al marge de les Noves Tecnologies. Aquesta activitat està organitzada per l'Ajuntament d'Arenys de Mar i desenvolupada per Arenys.Org.
Una notícia que potser no vau poder sentir per la Ràdio però potser vau poder veure al vespre a Televisió de Mataró. Ells van ser-hi al curs del vespre, van poder parlar amb els alumnes i descobrir l'empenta d'un grup de persones que han volgut fer el pas i perdre la por a l'ordinador. Van entrevistar a alguns alumnes i van conèixer què els havia mogut a apuntar-se als cursos. Les raons ben variades: per comunicar-se amb els familiars que estan lluny, per navegar, per preparar-se millor de cara a entrar en el mercat laboral i en moltes ocasions per “no perdre el tren”.
Fa ja uns anys que m'estic movent per internet i utilitzant les possibilitats que ofereixen les Tecnologies de la Informació i la Comunicació faig la meva feina i alhora dono sortida a la meva gran passió, la comunicació. Tot i fer temps que estic en aquest camp encara no havia fet el salt cap a la part formativa. Per sort a Arenys.Org tinc al meu costat a una persona incansable que fins ara portava endavant la majoria de cursos, la Míriam. Els que la coneixeu coincidireu amb mi en el fet que és una persona treballadora i amb una màgia interna que sap transmetre d'allò més bé i una energia que ens encomana minut a minut. L'he vist durant anys amb un munt d'alumnes gaudir de la formació. Ahir vaig ser jo la que vaig viure un moment especial amb un grup de persones amb ganes d'aprendre.
I per aquest fet, per la voluntat de saber més, avui els hi dedico la meva reflexió. Una persona amb inquietuds, siguin del tipus que siguin, ja és una persona valuosa. Si a això afegim el fet que en molts casos es tracta de persones grans i que el que aprenen es totalment nou, el mèrit es multiplica. Ahir 20 persones van tenir un primer contacte amb l'ordinador, segurament és l'inici d'un camí molt llarg. Els meus esforços aniran encaminats a que aquest caminar els hi sigui atractiu, que el passeig els hi sembli interessant. Però també intentaré impregnar-me de la seva voluntat de conèixer, de descobrir, d'il·lusionar-se. Una capacitat que ens alguns moments em resulta complicada de mantenir veient el que passa al meu costat.
Continuo intentant veure les coses en positiu, però cada vegada em costa més. Us posaré un exemple. Fa setmanes que passo per la Riera i a l'alçada del Xifre em cau l'ànima als peus. Si aixeco la mirada em trobo amb un nyap imperdonable. L'edifici queda parcialment tapat pel formigó. La construcció del pàrquing del Xifré no té perdó. Tants anys parlant del projecte per després acabar així. Vull recordar que els que ens han precedit han sabut conservar un espai com aquest. No em serveix que algú m'expliqui que aquella capa grisa que ara veig acabarà sent una plaça enorme...i què? Ja pot ser una plaça d'or, m'és igual! Aquella plaça tapa parcialment l'edifici. Tant m'és que uns diguin que el van fer els altres i que els altres diguin que els uns estàven d'acord. Ja en tinc prou d'anar d'un costat a l'altre i de seguir un partit de tenis municipal en el que els arenyencs som uns espectadors bocabadats d'unes jugades que no entenem i sobretot que no ens agraden.
I mentre espero amb paciència que algú organitzi els temes, que algú es planti i digui fins aquí! ara comencem a actuar amb un pèl de coherència, ara deixem els discursos encaminats a complaure a uns i a altres i anomenem les coses pel seu nom, jo continuaré amb la meva passió, la comunicació. Amb una companya que em transmet energia, la Míriam. I amb uns alumnes que m'ajuden a carregar piles, que em contagien il·lusió i engrescamenta. Algú dirà després d'aquest comentari que els d'Arenys.Org no tenen àvia... jo diria que no tenen padrí.

October 2007

isabel
Okupes del Bareu
Okupes del Bareu
Ahir després d'un dia fort de feina, no oblidem que era dilluns i els dilluns sempre són més durs de passar, vaig seure davant la televisió. Les notícies, tant és de quina tele si de la nostra o de la seva, parlaven del calvari pel que estan passant al País Valencià després dels darrers aiguats. Les imatges be podrien correspondre a les inundacions que en moltes ocasions s'han produït a països llunyans. Les ajudes que arribaven també recordaven altres episodis d'altres contrades. Ahir es repartien flassades i menjar entre els damnificats. La diferència està en nosaltres. En els veïns més propers que veiem com està passant tot això. Ahir em preguntava perquè la societat no havíem reaccionat com fem quan això passa a l'altra costat del món. On són els comptes corrents per recollir diners? I la recollida de material, perquè no s'ha fet?. Potser perquè quan el mal ens agafa a prop no ens sembla tant fort. Ambtot cal ser justos i dir que hi ha voluntaris que s'han desplaçat a algunes poblacions afectades per ajudar als veïns afectats. També hi ha anat l'exèrcit...em sembla que aquestes són les úniques feines positives que els hi conec, m'agrada veure com deixen de jugar a guerres i es posen a ajudar als qui ho necessiten.
S'acaben les notícies i arriba el temps, un d'aquells espais que acostumem a mirar amb atenció per preveure el dia següent. Continua l'amenaça de ruixats, tot i que en Molina assegura que ja no seran tant virulents. Però aquesta vegada poden arribar fins a casa. Aleshores torno a pensar en les notícies. Els experts en orografia explicaven que el principal problema és el creixement urbanístic descontrolat. Resulta que hem fet d'ocupes. Hem agafat terrenys que eren de l'aigua, rieres i lleres dels rius, i ens hem instalat. Durant molts anys no passa res, però algun dia arriba la seva veritable propietària, l'aigua, i aleshores quedem fotuts.
Bé doncs jo crec que soc una d'aquestes okupes. Visc al Rial del Bareu, aquell que intenta fer-se pas entre cotxes i pisos quan plou, aquell que inunda algun supermercat i alguns baixos durant les tempestes, aquell que sobre el que edificaran un munt de nous habitatges i una magnífica escola, aquell que sembla ser es convertirà en el cavall de batalla de la política local. I precisament aquí és on em preocupo. No voldria ser una d'aquelles persones que ahir utilitzaven una càmera de televisió per explicar-me que ho han perdut tot, que estan al carrer. Soc veïna del Bareu. No vaig poder anar a la reunió. No he tingut els detalls de les obres si no és per la crònica d'altres veïns que sí van anar a la reunió. En general tots estan “mosques”. Jo continuo sense saber com ha d'anar tot plegat, si haig de portar un notari perquè certifiqui que casa meva està bé abans de començar les obres, com s'havia dit en l'anterior reunió. Espero informació dels responsables municipals i espero responsabilitat a l'hora d'informar sobre el tema. No vull que el govern m'enganyi però tampoc vull que l'oposició m'utilitzi. Aquest és un tema important. Som molts veïns afectats, és una obra complida en un indret robat a l'aigüa.
Per tant tot és possible, fins i tot pifiar-la, i tot està per fer, fins i tot seure i entre tots vetllar perquè les coses es fagin ben fetes.

September 2007

July 2007

isabel
Amb la samarreta a l'inrevés (Carta oberta a Vicent Partal)
Amb la samarreta a l'inrevés (Carta oberta a Vicent Partal)
De vegades una es lleva al matí, es vesteix, es renta les dents i es perfuma. Surt tota cofoia al carrer. Saluda a uns i altres. Arriba al cafè, agafa el diari, fa broma amb els de la taula del costat mentre li preparen el seu esmorzar habitual. Tot d'una aquest inici quotidià es veu capgirat. El cambrer, aquell noi tan agradable amb qui compartim les penes quan el Barça perd per enèsima vegada, se'ns apropa amb aquella cara que un posa quan s'ha de confessar. Potser ens vol explicar que ha trobat la feina que un cop acabada la carrera de medicina no va trobar o potser ja ha fet el pas amb aquella xicota morena que li tenia el cor robat...No! Res de tot això!...- Escolta'm que portes la samarreta a l'inrevés....Tens la sensació que els ploms del cafè s'han fos, que la temperatura del local ha pujat de cop, que ningú parla, que tothom et mira.....
Aquest dimecres m'he llevat com sempre d'hora, després de deixar les nenes a l'Escola Bressol, m'he dirigit a la Krusan. He agafat el diari i mentre esmorzava coneixia més dades sobre el terrible atemptat del Iemen. Quan he arribat a la feina he obert l'ordinador, ullada ràpida al correu, a les notícies de casa i per acabar, com cada matí, al Mail Obert de Vilaweb. Tot d'una he tingut la sensació que duia la samarreta a l'inrevés. Havia mirat els telenotícies, escoltat la ràdio, llegit els diaris i no havia captat una Veritat tan òbvia com la que has exposat a l'article Nou morts o set. Tot i el mal rollo que comporta assumir que ens fan endrapar el que volen i descobrir que la nostra capacitat de destriar la informació afluixa a marxes forçades, gràcies Vicent! Et dono les gràcies com li donaria al cambrer que em fa evident que m'he vestit massa ràpid.
Isabel Artero

June 2007

isabel
Saber perdre
Saber perdre
Avui un apunt de la Montse em fa escriure. Demà es constituirà un nou ajuntament i es produirà un canvi de govern. Avui segons sembla el fins ara alcalde, Miquel Rubirola, a repartit a tort i a dret. Aquest escrit no és una resposta sinó una reflexió que ja vaig començar a fer diumenge passat en una intervenció al programa El Dominical de Ràdio Arenys. Uns pensament que surten de dades objectives:
1.- CiU ha estat la força més votada a Arenys de Mar. Aquesta és una realitat que tots els partits de manera natural han acceptat. L'elegància els ha portat a felicitar a la federació nacionalista.
2.- CiU ha perdut 666 vots. Això significa que després de 4 anys al govern no només no ha aconseguit il·lusionar a nous arenyencs sinó que n'ha decebut a alguns.
3.- CIU representa a 1.966 arenyencs. El nou govern d'entesa format per PSC, ERC i ICV representa a 3.033 arenyencs. Això vol dir que no es pot “despotricar” alegrament sense ferir a molts arenyencs que han exercit el seu dret a vot d'una manera exemplar. La llei electoral permet aquests pactes per tant es tracta d'un govern legítim i molt representatiu. No oblidem que CiU va intentar formar govern fins a l'últim moment amb ERC i això suposava una suma de 2.936 vots.
4.- PSC, ERC i ICV han firmat un pacte que els permet desenvolupar les seves línies programàtiques perquè han trobat moltes coincidències. De fet aquest és el primer aspecte que segons els negociadors van tractar. Per tant el pacte no només és legítim sinó també coherent i necessàriament acceptable per la seva ètica.
5.- CiU va oferir a ERC l'alcaldia, les regidories que preferissin i fins i tot prioritzar el programa republicà. Això va deslegitimar el pacte. La força més votada reclama el govern perquè representa a 1.966 arenyencs però en canvi no pensa en ells a l'hora de negociar i prioritzen les idees de només 970 persones. Algú ho podria explicar sense posar-se vermell?
6.- Demà hi haurà un nou govern a Arenys de Mar. Molts esperem un canvi en el fons però sobretot en les formes. Sort als que entren i paciència als que surten, queden 4 anys i tenim molt camí per fer!
Isabel Artero

May 2007

April 2007

isabel
Si fa o no fa com ara...
Si fa o no fa com ara...
Avui us vull parlar de mi. Després d'uns dies de la crítica sobre la tasca informativa de Vilaweb-Arenys que va fer Xavier Febrer a la llista d'arenyautes em decideixo a escriure. Tot i que potser alguns ja sabreu del que parlo us faig a mans, en un document adjunt, el seu comentari perquè sense ell no té sentit la meva reflexió. També adjunto, en el document, la resposta que com a Vilaweb-Arenys vaig donar a la crítica.
Més enllà d'aquest fet, que fins i tot m'atreviria a qualificar d'anecdòtic, voldria compartir amb vosaltres algunes coses que em transporten 4 anys endarrere. En aquells moments jo era cap de redacció de Ràdio Arenys i l' Oriol Ferran plegava com a director per incorporar-se com a nº3 a la llista d' ICV d'Arenys de Mar. El Patronat de la Ràdio em va proposar agafar de manera provisional la direcció de l'emissora fins passades les eleccions i jo ho vaig acceptar.
Hi ha coses que no canvien. L'activitat política era frenètica en aquells moments, si fa o no fa com ara. La pressió a la que ens veiem sotmesos els informadors locals per poder arribar a tot arreu sense ferir susceptibilitats era important, si fa o no fa com ara. Les crítiques eren constants, si fa o no fa com ara. Les insinuacions sobre preferències informatives pel fet de ser amiga de l'Oriol Ferran existien, si fa o no fa com ara (recordo una trobada amb l'actual alcalde, Miquel Rubirola, a casa seva en la que vaig fer-li arribar les notícies relatives a les presentacions de candidats després de rebre diverses queixes de militants de CiU al contestador de la Ràdio, si fa o no fa com les explicacions que he hagut de donar ara al número 2 del PSC, Xavier Febrer). Assumia la meva responsabilitat i la dels meus companys quan es produïen errors, donant la cara i sense amagar el cap sota l'ala, si fa o no fa com ara. La meva passió per la comunicació local era gran, si fa o no fa com ara. La meva independència informativa era la que pot tenir qualsevol persona, tenint en compte que la informació sempre és subjectiva, si fa o no fa com ara.
Però per sort hi ha coses que sí canvien. La manera en com aquestes insinuacions perverses m'afecten, ara he après que un ha de viure tranquil amb sí mateix, i jo per sort estic convençuda de tot allò que faig. Les meves amistats han canviat, no pas les persones sinó el concepte que en tinc d'elles, amb el temps els amics són més amics. I per acabar, l'Oriol Ferran ja no va tercer amb ICV, ara és el cap de llista.
Jo continuaré sent amiga dels meus amics, els d'aquí i els d'allà. Treballaré com fins ara en el món de la comunicació local. Faré el seguiment informatiu d'unes altres eleccions municipals amb el mateix rigor i amb la mateixa il·lusió. Assumiré les errades i celebraré els encerts.

March 2007

isabel
L a nostra Ràdio
L a nostra Ràdio
Inicio la meva aventura blocaire parlant de Ràdio Arenys, un fet que no deixa de ser curiós. Els que em coneixeu sabeu de la meva relació amb l'emissora i perquè no hi hagin malentesos o es vulgui fer d'aquest escrit un crit de revenja, vull deixar clar que tot i no compartir gens la visió dels actuals responsables, aquesta opinió no té res a veure amb ells ni amb la seva gestió. Vull parlar del paper dels qui tenen la potestat de controlar aquesta gestió, és a dir, els integrants del Consell d'Administració (el Patronat) perquè són ells, per bé i per mal, els últims responsables del que passa a la Ràdio.
Llegeixo un article d'en Quim Doy La ràdio, una vegada més i en finalitzar penso que té raó quan diu: “No s'hi val amagar el cap sota l'ala”. De fet, és pràcticament l'única frase que comparteixo i la que em decideix a escriure. Crec que el camí que ja va emprendre la nostra Ràdio fa mesos és equivocat i perillós, fins i tot per la seva continuïtat i també penso que s'ha realitzat de la mà dels responsables polítics, no només de l'equip de govern, sinó també dels que formen part del Patronat, és a dir, tots. Les coses que s'han anat fent han estat possibles en moltes ocasions bé amb el suport d'ells (parlant de vots diríem a favor) bé amb el seu consentiment (abstenció).
Si es parla de la programació i del pressupost aprovats el 18 de desembre passat cal recordar que es van tirar endavant com diu la mateixa Ràdio pels pèls i amb el vot en contra d'ICV i l'abstenció de la resta de grups. Insòlit, una cosa t'agrada o no t'agrada, estàs a favor o en contra, o bé supedites el teu recolzament que es tinguin en compte les teves propostes. Perquè al Patronat no es va a fer política sinó feina. Quines aportacions van fer aquells que es van abstenir? quina és la seva contraproposta? O en tot cas, i perquè de ben segur se m'escapa alguna cosa, quina és la raó de l'abstenció i, per tant, la manca d'opinió respecte el pressupost i programació de Ràdio Arenys. Sé que la majoria dels qui parlo llegeixen arenyautes i per tant m'agradaria conèixer de primera mà les seves impressions.
No m'agradaria sentir a parlar una altra vegada del model de Ràdio que volem. A la legislatura anterior aquesta va ser una demanda dels partits polítics i per satisfer-la es van endegar mesos de debat i programes com “Reflexions a cau d'orella” en el que periodistes i experts en comunicació arenyencs i col·laboradors de tots els temps van dir la seva. El resultat va ser l'elaboració del Reglament de Règim Intern i la definició de la ràdio que es volia. A inicis d'aquesta legislatura el nou govern format per CiU i PP em demanava (en aquells moments era directora provisional de Ràdio Arenys) que elaborés 4 models de Ràdio per poder escollir, cosa que, evidentment, mai vaig arribar a fer. Ara a les portes d'una nova legislatura torno a veure que cal definir el model d'emissora que volem i m'ho torno a llegir esperant no haver-ho entès bé. No penseu que seria més important fer Ràdio que pensar Ràdio?
Dir que l'emissora ha d'estar formada per professionals i col·laboradors a aquestes alçades és com dir que una truita de formatge porta ou i formatge. Dir que la gestió de l'equip de govern pel que fa a Ràdio Arenys ha estat trista i incomprensible, al meu entendre, és també una constatació. Sinó, com es pot justificar que no es recolzi un director quan presenta un pressupost o una programació i en canvi no es faci explícit aquest desacord amb ell a l'hora de fer la votació? Evidentment, la responsabilitat de qui governa és més alta, de fet en aquest i en molts casos caldria dir respecte a la gestió del govern municipal que “qui espera desespera”. Però un cop dit això, quin és el paper de la resta de grups? Estan contents amb el funcionament de l'emissora? Els agrada la programació? Confien en els seus responsables?. No cal oblidar que mentre passem el temps dubtant anem pagant un pressupost que aquest any és de 293.000 euros aproximadament (gairebé 49 milions de les antigues pessetes) dels quals 240.000 corresponen a despeses de personal.
Algun polític s'anima a respondre, ara que és el moment de fer propostes? El Regidor de Comunicació vol dir la seva i trencar el silenci al que ens tenen acostumats?

September 2006