històric entrades

enricp

April 2013

September 2012

December 2011

September 2011

December 2010

November 2010

October 2010

September 2010

June 2010

April 2010

March 2010

February 2010

January 2010

enricp
Linkat al Joan Maragall
Linkat al Joan Maragall
Comença la formació Linkat al Joan Maragall - 40 mestres de l'escola Joan Maragall han començat, aquesta setmana, la formació bàsica en els nous entorns del projecte GNU/Linux Linkat. Les sessions de formació es portaran a terme durant tot aquest trimestre i els docents s'han de familiaritzar amb l'escriptori Linkat i amb els diversos programes que ofereix. El Departament d'Educació fa aquesta formació específica a l'escola Joan Maragall perquè és un dels primers centres pilot on s'implanta LINKAT. El Departament ha encarregat la formació a Arenys.Org i la porta a terme l'arenyenc Enric Pera.


LINKAT és un projecte de programari lliure adreçat als centres educatius, però també tota la societat, que ofereix un conjunt molt ampli d'aplicacions que inclou aplicacions d'ofimàtica, d'internet, jocs, multimèdia, i sobretot aplicacions educatives. LINKAT és gratuït i amb un complet suport professional.

El projecte forma part d'una actuació del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya per impulsar l'ús del programari lliure que comporta, entre altres avantatges, l'extensió de l'alfabetització digital respectant la legalitat, la promoció dels principis del treball col·laboratiu, tan necessaris perquè la societat del coneixement avanci pels camins de la garantia de la igualtat d'oportunitats i l'efectiva llibertat de tria al mercat.

LINKAT al Maragall

Les dues sessions que s'han fet aquesta setmana han estat orientades a presentar de forma genèrica el projecte LINKAT i presentar als mestres la filosofia i les característiques del programari lliure.

L'escola Joan Maragall està rebent un suport especial per ser centre pilot en el desplegament de LINKAT. Per una banda disposa de formació als mestres que cal destacar que, de forma voluntària, s'han apuntat massivament per poder-la rebre. D'altra banda també s'ha rebut nou equipament, en especial un servidor específic del projecte pilot, i una aula mòbil d'ordinadors portàtils que porten LINKAT com a sistema operatiu. Aquestes millores tècniques han coincidit amb el nou cablejat de xarxa i nous punts d'accés sense fils (wi-fi) previstes en el desplegament del projecte Heura.

Tota aquesta actuació representa una important millora i modernització de les aules existents i la seva connectivitat. Paral·lelament són molt importants les tasques de coordinació del professorats i la seva formació en els nous usos i l'aprofitament de les TIC en l'acció docent.[Arenys.cat]

December 2009

November 2009

March 2009

October 2006